MIELIPIDE KOULURUOASTA


Kouluruoka on ollut Suomessa jo 70 vuotta. Olen syönyt kouluruokaa jo 9 vuotta. Ala-asteella kouluruoka oli hyvää mielestäni, mutta mitä vanhemmaksi tulin niin kouluruoka alkoi enemmän ällöttää. Olen kuitenkin kiitollinen, että suomessa tarjoillaan kouluruokaa, koska koulupäivät ovat todella pitkiä. Enkä selviäisi päivästä ilman kouluruokaa. 

Käyn joka päivä koulussa syömässä ruuan ja pyrin syömään siellä edes jotain. Ruisleipä lähti kouluruokailusta pois, joten nyt siellä on vain kuivaa näkkileipää. Minun mielestäni on väärin, että koululaisten ruuasta otetaan ne vähäissetkin ilot pois. Aina valitetaan oppilaille, kuinka paljon tulee ruokahävikkiä, mutta kukaan ei tee asialle mitään. Kouluruoan pitäisi olla laadukkaampaa ja ihan perus kotiruokaa. Oppilaille maistuisi paljon paremmin perus ruoka ja ne erikoisemmat ruuat voisi jättää kokonaan pois. Luulisin että tavoitteena näissä erikoisemmissa ruuissa on saada oppilaat maistamaan erilaisia ruokia, mutta nyt olemme nähneet, että lopulta ne ruuat tulevat päätymään roskikseen. 

Minun mielestäni olisi hyvä, että ruokailussa tarjottaisiin ruisleipää, näkkileipää ja laadukasta kouluruokaa sekä hedelmä. Oppilaat jaksaisivat keskittyä paremmin oppitunneilla, kun saisivat ruokaa, joka on syötävää. Koulussamme on usein perunaa, jotka eivät ole laadultaan ole hyviä. Perunoissa on usein mustia kohtia sekä ne ovat kovia. Laseista, kun juo vettä niissä maistuu pesuaine.

Tämä on mielestäni väärä asia säästää. On kuitenkin kyse kasvavista nuorista. Osa nuorista ei käy koulupäivän aikana ollenkaan syömässä, koska kouluruoka ei ole hyvää. Tähän asiaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ja tehdä asialle jotain. 

Kirjoittaja on 8. luokan oppilas 


  
Kouluruokaa täytyisi parantaa! 


Oppilaiden yksi isoimmista ongelmista on, se kun ei jaksa keskittyä tunnilla, suurimmaksi osaksi ajasta se johtuu siitä, kun ei ole syönyt hyvin. Siitä johtuu, että oppilaat saattavat nukkua tunnilla, olla ärtyneitä, tai muuten vaan ei jaksa keskittyä. 

Oppilaat jättävät usein kouluruokaluin välistä, sillä heidän, mielestä se on joko: huonolaatuista tai huononmakuista, tai sitten oppilaat eivät käy ruokailemassa, koska heidän mielestään, on noloa syödä kouluruokaa.  

Mielestäni kouluruokaa täytyisi parantaa, että saataisiin kaikki nuoret syömään koulussa annettu ruoka, eikä vaan kävisi kaupassa ruokatunnilla, ja ostaisi energiajuoman tai jonkun pullan. Ihmiset, jotka ei saa laadukasta ruokaa kotona joutuvat tyytymään suurimmaksi osaksi koulun huonolaatuiseen ruokaan.  

Ei kukaan halua syödä puoliksi raakaa tai vetistä ruokaa. On hieno asia, että kouluruoka on ilmaista, mutta kuka edes haluaisi maksaa jostain niin huonolaatuisesta tai vetisestä ruuasta, Ei kukaan.  
Oppilaita pitäisi kehottaa enemmän syömään kouluruokaa, koska ei se aina niin huonoa ole kuin kaikki sanovat.  Koulussa on noin kerran kuussa jotain oppilaiden mielestä hyvää ruokaa ja, jos oppilas käy vain silloin syömässä se on todella   huonoksi kasvavan ja kehittyvän nuoren terveydelle. 

Mielestäni kouluruokaa pitäisi parantaa, koska liian vähän nuorista käy kunnolla syömässä. Itse en mieluiten käy kouluruokailussa ja mieluummin ostan jonkun lihapiirakan tai voisarven ja syön sen. 

Kirjoittaja on 8.luokan oppilas



Kommentit