Oppilaan kevätjuhlapuhe 2016


Arvoisa juhlaväki,
lukuvuosi on ollut railakas, mutta nyt on aika rauhoittua ja nauttia lomasta. Tänä lukuvuotena on tapahtunut paljon. Oppilaskunnassa olemme järjestäneet tänä lukuvuonna useat perinteiset tapahtumat, mutta sekaan on mahtunut myös monia uusia tapahtumia. Isoimpina uusina tapahtumina tälle lukuvuodelle tulivat kansainvälisyyspäivä, jossa vastasimme auditorion ohjelmasta ja Pyörön paras leipomo, jossa yläkoululaiset pääsivät osoittamaan leipurin taitonsa ja kilpailemaan toisiaan vastaan. Lisäksi järjestimme alakoululaisille vastaavan kilpailun. Lisäksi keväällä pidimme vohvelikioskia oppilaskunnan kioskin tiloissa.

Toki vanhoja perinteisiä tapahtumia ei saa unohtaa. Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen sählyturnauksen, jossa oppilaamme pääsivät loppuottelussa antamaan kilpailuhaasteen opettajien joukkueelle. Järjestimme myös jokavuotisen taksvärkkikeräyksemme joulukuussa, jonka tuotto neljä tuhatta kolme sataa kuusi euroa lahjoitettiin Sylva ry:n toimintaan Kuopion alueella. Kohde on hyvä jatkumo meidän viime vuotiselle keräyskohteellemme Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten syöpä- ja veritautiosastolle. Eli siis hyvään tarkoitukseen menee.

Arvoisat opettajat,
olette tehneet ison työn, kun olette jaksaneet opettaa meitä oppilaita hyvinä ja huonoina päivinä. Aina ei ole hyvä päivä, ja te ette ole antaneet sen häiritä. Lisäksi olemme saaneet viettää monia hauskoja hetkiä yhdessä ja oppia tietoja ja taitoja, joita tarvitsemme tulevaisuudessamme. Työnne on arvokasta meitä oppilaita kohtaan. Iso lämmin kiitos siitä.

Rakkaat vanhemmat,
teidän tukenne on ollut meille oppilaille arvokasta. OIette tukeneet meitä hyvinä sekä huonoina hetkinä ja osoittaneet meille tarvittavaa apua, jotta olemme päässeet tähän pisteeseen. Kiitos teille siitä.

Hyvät seiskaluokkalaiset,
teidän matkanne yläkoulun rintamalla on vasta päässyt vauhtiin. Nauttikaa yhdessä luokkana hetkistä, joita te tulette kohtaamaan matkallanne. Kohtaatte vielä monia upeita hetkiä, jotka muistatte vielä pitkään. Unohtakaa nyt loman ajaksi koulu ja ottakaa kaikki ilo irti kauniista kesäpäivistä, jos meille niitä suodaan vielä lisää. Tällä hetkellä ollaan jo plussan puolella viime vuoteen nähden. Loman jälkeen sitten taas uudella innolla opiskelemaan.

Hyvät kahdeksasluokkalaiset,
teidän matkanne on jo ohittanut puolimatkan krouvin. Teillä on enää jäljellä yksi vuosi. Teistä tulee koulumme vanhimpia. Näyttäkää hyvää esimerkkiä tuleville seiskaluokkalaisille. Teistä otetaan mallia. Ladatkaa akut täyteen kesän aikana ja tulkaa loman jälkeen sorvin ääreen takaisin viimeiselle etapillenne. Viimeiselle rutistuksellenne ennen oppivelvollisuuden ja peruskoulun loppumista. Nauttikaa siitä, mitä se tuo teidän eteenne. Keep up the good work!

Upeat yhdeksäsluokkalaiset,
meidän yhteinen matkamme peruskoulussa päättyy nyt. Saamme kunnian olla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt ikäluokka, joka valmistuu peruskoulusta. Nyt meitä odottaa uudet tuulet jatko-opinnoissamme lukioissa ja ammatillisessa opetuksessa. Me ysit olemme kokeneet monia hauskoja hetkiä yhdessä. Viimeisimpinä varmasti jokaisen mielessä on luokkaretket, joiden eteen aherrettiin paljon ja, jotka koettiin yhdessä. Lisäksi vuoden aikana on ollut monia muita hetkiä, jotka tulevat jäämään muistoihimme. Muistojen lisäksi varmasti monet uudet ja vanhat ystävyyssuhteet tulevat säilymään vielä tämänkin jälkeen. Yhdessä olemme kokeneet kaikki ilot ja surut sekä jakaneet ne. Toki ei myöskään hauskoja sattumuksia ja letkautuksia saa unohtaa. Ne ovat yleensä parhaimpia muistoja, mitä jää. Nautitaan nyt ansaitusta lomasta yhdeksän vuoden aherruksen päättymisestä ja lähdetään kohti uusia tuulia uudella innolla. Ja muistakaa, me olemme jokainen oman työnne ansiosta voittajana maalissa!

Tuomas Alanen, oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, 9lk.

Kommentit