Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vieraili Pyörössä

Maanantaina 23.11. koulussamme vieraili Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Jolkkonen tapasi Pyörön koulun opettajia ja oppilaita osana piispantarkastusta. Piispantarkastuksen tarkoituksena on yhteistyössä arvioida seurakunnan toimintaa, sen vahvuuksia ja mahdollisia kehittämisen kohteita sekä etsiä visioita tulevaisuuden varalle (kuopionhiippakunta.fi). Auditoriossa järjestetty tilaisuus sujui hyvin lämminhenkisesti.

Musiikkiluokka 8C esiintyi tilaisuudessa

Auditorioomme eivät kaikki oppilaat harmillisesti mahdu yhtä
aikaa ja vain kaksi oppilasta jokaiselta luokalta sai
mahdollisuuden osallistua tilaisuuteen.


Oppilaat olivat valmistelleet etukäteen kysymyksiä esitettäväksi piispalle. Kolmasluokkalaisia askarrutti mm. millaista piispan työ on. Piispa vastasi, että hänen tärkein tehtävänsä on tukea hiippakuntaan kuuluvia seurakuntia, niiden pappeja, työntekijöitä ja kaikkia jäseniä. Kakkosluokkalaisia puolestaan mietitytti, onko piispan sauvassa taikavoimaa. Piispa kertoi joskus toivovansa, että olisi. Enemmän sauva kertoo piispan tehtävästä: hän on paimen, joka rakastaa, tukee, ohjaa ja suojelee laumaa. 

Yläkoululaisia kiinnosti piispan koulutukseen liittyvät asiat. He tiedustelivat, onko Jolkkonen aina halunnut olla piispa. Piispa vastasi, ettei piispan ammatti ole ollut aina itsestään selvää. Joskus hän on halunnut rajamieheksi, kanttoriksi tai lääkäriksi. Ajatus papin työstä kypsyi lukiossa. Siihen hän halusi ja siihen hänet vihittiin. Piispan tehtävää hän ei suunnitellut. Siihen muut kutsuivat ja valitsivat. 

Kuudesluokkalaisten mielenkiintoa herättävä kysymys oli, tekeekö piispa koskaan syntiä. Piispa vastasi: "Valitettavasti. Joudun usein pyytämään anteeksi toisilta ihmisiltä. Ja taivaanisältä. Mutta mahdollisuus anteeksi pyytämiseen ja antamiseen tuo myös toivoa: aina on mahdollisuus korjata virheet ja aloittaa alusta".

Oppilaat esittivät piispalle etukäteen mietittyjä kysymyksiä,
joihin he saivat hyvin tyhjentäviä vastauksia.
 (Haastattelukysymykset  ja vastaukset on poimittu Koulukukko-lehdestä.)

Kommentit