Joulutarinoita

Joulun Taika Kateissa

Olipa kerran Joulumaa. Siellä asui paljon lentäviä poroja ja Joulupukki. Joulupukin lempiporo oli nimeltään Petteri. Petteri oli pukin porojen kapteeni. Petterillä oli punaisena loistava nenä. Pukki tykkäsi myös muista poroista joidenka nimet olivat Nikolas, Nipsu, Tupu, Söpö, Nipo, Tähti, Tuuli, Salama ja Lupu.

Eräänä päivänä joulupukki tuli porojen talliin. Pukki sanoi :- Hei, lähdetään lentämään. Kaikki porot huusivat yhteen ääneen :- Joo!!!!!!!!! Hetken päästä kaikki porot olivat valjastettu ja Petteri ensimmäisenä. Petteri huusi :- Sitten mentiin!! Kaikki porot lähtivät juoksemaan kohti putousta. Kun porot olivat putouksen kohdalla niin he nousivat pikkuhiljaa ilmaan. Joulupukki hekotti :- Tämähän sujuu kuin tanssi! Yhtäkkiä kaikki porot ja reki mukanaan pukki eivät enää lentäneet vaan tippuivat. Petteri huusi :- Juoskaa!!!!!!!!! Niin he taas alkoivat lentämään. Petteri huusi taas :- Pukki, joulun taika on hupenemassa. Pukki huusi takaisin :- Lentäkää äkkiä Joulukalliolle. Kun he olivat Joulukalliolla pukki hyppäsi pois reestä. Hän sanoi Petterille :- Odottakaa tässä. Tulen kohta. Niinpä hän katosi kallion koloon.

Kun pukki tuli kallion kolosta niin hän näytti huolestuneelta. Pukki sanoi :- Lähdetään takaisin Joulumaahan. Niinpä he lähtivät takaisin. Joulumaassa oli kaikki sekaisin. Jopa Kirsi-tonttu oli ihan sekaisin, vaikka hän oli yleensä niin rauhallinen. Kirsi-tonttu tuli pukkia vastaan. Hän näki heti pukin kasvoilta että tämä oli huolissaan. Kirsi kysyi :- Mikä sinulla on? Pukki vastasi :- Joulun taika hupenee. Rosa huudahti :- Voi ei!! Nipo kysyi: -Mitä nyt? Pukki vastasi: -Ei mitään. Kirsi-tonttu riensi sisälle. Kun pukki tuli taloon hän oli pyörtyä. Kaikki tontut, muorikin olivat sekaisin. Yhtäkkiä valot sammuivat. Kaikki hiljentyivät. Pukki sanoi hiljaa: -Joulun taika hupenee ja hupenee. Toivottavasti joulun taika tulee takaisin ennen kuin on jouluaatto. Kuinka monta päivää enää on? Rosa vastasi: -Kolme päivää. Pukki näytti vielä huolestuneemmalta. Pukki sanoi äkkiä: -Kokeillaan poroilla lentämistä uudestaan. Kun porot olivat valjastettu ja pukki istui reessä, he lähtivät lentämään.

Seuraavana päivänä yksi poroista oli sairastunut. Pukki huomasi sen vasta kun kuului pärskähdyksiä tallin suunnalta. Pukki heräsi ja säikähti. Hän riensi talliin tarkastamaan kaikki porot. Pukki kysyi: -Kuka teistä on sairas? Nipsu vastasi: -Minä olen. Minulla taitaa olla yskä. Pukki huokaisi ja lähti hakemaan lääkettä. Kun hän tuli takaisin lääkkeen kanssa niin toinenkin poro, Tupu, yski kovasti. Pukki antoi lääkettä sairastuneille
poroille ja toivoi, että ne tulisivat terveiksi ennen aattoiltaa.

Pukin onneksi lääke tehosi porojen yskään ja Tupu ja Nipsu parantuivat nopeasti. Aattoiltana joulupukki päätti lähteä koelennolle. Koelento onnistui täydellisesti, joten he lähtivät matkaan. Ensin kohti Aasiaa, Australiaa, Amerikkaa ja muita maita. Juuri kun he olivat vierailleet viimeisessäkin kodissa, alkoi pyryttää vinhasti lunta. Kun he vihdoin ja viimein saapuivat Joulumaahan, kaikki riemuitsivat. Kirsi-tonttu huusi: -Se onnistui, se onnistui! Joulun taika palasi!


 Tarinan kirjoitti Roosa 4a







Joulupukin Pulma

Olipa kerran joulupukki, johon ei uskonut kukaan, lukuun ottamatta Siiriä ja Aatua. Eräänä päivänä ennen joulua: - On niin kiire, täytyy käydä kaupassa, keittää puuro, paistaa kinkku, tehdä piparit… äiti luetteli, kunnes Siiri kysyi: - Voinko auttaa? – Tietysti voit! Voit käydä kaupassa, äiti sanoi. – Hyvä on, Siiri sanoi.


Siiri meni kauppaan     


Siiri toi kauppakassit kotiin. Aatu tuli ovelle juuri kun posti tuli.  Sieltä tuli kirje omistettuna vain Siirille ja Aatulle. – Lue se heti ääneen! huudahti Aatu. – Joo, joo, Siiri sanoi. Kirjeessä luki: Siiri ja Aatu, tulkaa Korvatunturille. Reki odottaa teitä Siirin pihassa klo: 16:05. Terveisin: Huolestunut joulupukki.  PS: KOVA KIIRE!
-Kello on viittä vaille neljä! Siiri huudahti. – Nyt on kiire! Aatu huudahti. – Mihin on kiire? äiti kysyi. – Ulos, Siiri vastasi.

Rapussa

- Mihinkäs matka taikauskoiset? kysyi Iida. – Mitäs se teille kuuluu, sanoi Aatu. Ulkona he näkivät pukin reen.
-Ooh! huudahtivat Siiri ja Aatu yhteen ääneen. – Nouskaahan kyytiin lapsukaiset meillä on kiire, sanoi pukki. –Selvä, sanoivat Siiri ja Aatu.

 

Tunturilla eli pukin pajalla

-Asia on nyt niin, ettei joulu ehkä tulekkaan, koska  kukaan muu kuin te ei usko jouluun.
-Mutta te voitte pelastaa joulumme, vanhempanne väittävät uskovansa jouluun, mutta he eivät usko jouluun oikeasti. Joten teidän on saatava muut uskomaan jouluun, pukki kertoi.

-Mutta miten? kysyivät Aatu ja Siiri. -Arvasin, että kysytte sitä, sanoi pukki.    
-Niin miten, sanoi Aatu.  -Te keksitte sen kyllä, pukki rohkaisi.  Niin he lähtivät kotiin pukin pajalta. 
-Hei, nyt keksin oivan ratkaisun! huudahti Siiri. – No? Aatu vastasi.
-Järjestetään  tosi isoista isoimmat joulu juhlat ja kaikkien on tultava sinne.
-Loisto idea, mutta miten? kysyi Aatu.
-No tietokoneella tietenkin. Ja me hoidamme sen. Äiti leipoo pullia ja muita ruokia ja herkkuja.
                                   
                                    

-Hommat on hoidettu, sanoi Siiri. –Kutsuin muuten joulupukinkin, kertoi Aatu.
-Mutta muistitko kutsua myös Iidan ja Peetun? kysyi Siiri.
-Miks neki? kysyi Aatu.
-Aatu, muista joulun henki se on sitä, että annetaan kaikki anteeksi eikä kosteta, kertoi Siiri
-Ok, sanoi Aatu.


Juhlat olivat hauskat ruokaa oli riittävästi ja pukki oli paikalla, ja joulun taika levisi maahan.


Tämän tarinan myötä haluamme kertoa kuinka tärkeä joulu on muistakaa, että jos et ole uskonut joulun taikaan kannattaa nyt uskoa, koska joulu on tärkeä se ei ole pelkkää lahjojen saamisen ja antamisen aikaa vaan myös perheiden kanssa olemista varten, jouluna syntyi myös vapahtajamme Jeesus.  Aikuisille vielä pieni vinkki; älä hössötä jouluna vaan ole rauhallinen, se voisi olla hauskempaa lapsista. Jos tämä ei vakuuttanut teitä, jouluaatto vakuuttaa varmasti!


HYVÄÄ JA LUMISTA JOULUA KAIKILLE!
Toivottavat Sara ja Ida 4a:lta!


Tämän hauskan kuvan on piirtänyt 4- luokkalainen.


 

Kommentit