MATKUKSEN MAKUMAAILMAA



JUNGLE JUICE BAR 

Matkuksen kauppakeskukseen on marraskuussa avattu Suomen kolmas Jungle Juice Bar. Baari tarjoilee eksoottisia makuja viidakosta, kuten kookosta, ananasta ja mangoa. Myymälän valikoimiin kuuluvat erilaiset smoothiet ja paikanpäällä puristetut tuoremehut. 

Raaka-aineet hankitaan eettisellä periaatteella: viljelijät saavat raaka-aineistaan oikeudenmukaisen korvauksen ja tuotteiden alkuperään kiinnitetään eritystä huomiota. Raaka-aineiden on oltava mahdollisimman luonnonmukaisesti kasvatettuja. Tuotevalikoimassa on myös esimerkiksi spirulinaa ja goji-marjaa, joiden terveysvaikutuksista on nykyisin paljon uutisoitu.

Testiryhmä maistoi juomaa Killer Bee. Juoma sai korkeimman arvosanan 5/5.
Testiryhmä: Ellamaria, Heli, Sini ja Rebekka

Mehubaarin imagoon kuuluu myös ystävällinen asiakaspalvelu.
Kuva: Heli

DELICO-JÄÄTELÖKAHVILA JA HERKKUMYYMÄLÄ

Kuopion Leväsellä on jäätelötehdas, jossa valmistetaan aitoa, italialaisella reseptillä ja jäätelökoneella tehtyä italialaista jäätelöä. Matkuksen jäätelökahvilasta voi ostaa jäätelötötterön lisäksi jäätelökeksejä, jäätelöannoksia ja isompia, useiden litrojen eriä jäätelöä kotiin. Jäätelön kera voi nauttia espresson tai cappuccinon. Myymälästä kerrotaan, että jäätelö käy kaupaksi erinomaisesti myös talvella. 

Kaupasta on saatavana kahdenlaista jäätelöä: maitojäätelöä, jonka valmistuksessa on käytetty kermaa, ja hedelmäjäätelöä, joka on maidotonta, mutta joka nimensä mukaisesti sisältää puolet hedelmän lihaa.

Haastattelu ja kuvat: A ja N



HANKO SUSHI-RAVINTOLA

Ravintolan nimi tarkoittaa kahta eri asiaa. Japanin kielessä hanko-sana merkitsee leimasinta, jolla vahvistetaan oma allekirjoitus. Suomessa taas on Hanko-niminen kaupunki, jossa on ravintolaketjun ensimmäinen sushi-ravintola.

Ravintolan ruokalistalla on kahta eri sushi-lajitelmaa: nigiri-sushia ja maki-sushia. Nigiri-sushissa täyte on merilevän päällä, maki-sushissa taas täytteet, kuten lohi, rapu, tofu tai esimerkiksi avokado, ovat merilevärullan sisällä. Ruokalistalta ei löydy jälkiruokia tai esimerkiksi vihreää teetä. Henkilökunnan mukaan Japanissa käytetään jälkiruokana hedelmiä, paputahnasta tehtyjä makeisia ja vihreää teetä.

Haastattelu ja kuvat: H ja N






Kommentit