Geokätköily - liikunnallinen harrastus

Oletko koskaan kuullut Geokätköilystä? Se on harrastus, jossa etsitään erilaisia kätköpurkkeja monenlaisista paikoista. Aloittamiseen riittää pelkkä kartta, mutta gps-laite tai kännykkä, jossa on gps-toiminto, helpottaa löytämistä huomattavasti. Kätköjä löytyy joka paikasta ja joka maasta, yleisimmin historiallisten tai muuten tärkeiden tai kiinnostavien paikkojen läheltä. Se on siis maailmanlaajuista, ja kanssakätköilijän tunnistaa usein helposti.
Kätköily on hyvä ja liikunnallinen harrastus, jossa pääsee käymään kaikenlaisissa paikoissa. Se on myös sosiaalinen harrastus, koska kätköilijöitä on kaikkialla ja heitä on paljon. Varsinkin eventeissä eli tapahtumissa tutustuu kaikenlaisiin ihmisiin. Liikunnallinen se on sen takia, että kätköjä löytyy paitsi kaupungeista, myös metsistä ja taajamista, jossa ei ole teitä. Pitemmillä reissuilla kävelymatkaa kertyy siis aika mukavasti. Kätköilyä ei kuitenkaan rajoita esimerkiksi liikuntarajoitteisuus, koska kätköjä on monenlaisia, esimerkiksi helppoja drive-in-purkkeja, joihin voi ajaa aivan viereen. Harrastus ei siis erottele ihmisiä toisistaan.
 
Kätköily ei myöskään katso kelloa. Harrastuksella ei ole aikataulua, vaan kätköillä voi milloin itse haluaa. Ainoat aikarajat ovat tapahtumien alku- ja loppuajankohdat. Kätköily sopii oikeastaan kaikille, sekä on mielenkiintoinen harrastuksena, ja lomamatkakin saa uuden aktiviteetin, kun kohteiden lomassa livahdetaan ”parille purkille”.

Olli Huusko ja Miro Reinikainen


Nuori kätköilijä Barcelonassa

Kommentit