Mielipide


Kouluun ilmainen ja hyvä välipala!

Yksi syy nuorten kouluväsymykseen on niukka ja epäsäännöllinen ruokavalio. Nuori menee kouluun kello 8 - 9 ja on syönyt kotona kello seitsemän aikoihin aamupalan. Seuraava ateria koulussa on vasta kello 11 - 12.
 
Eipä ihme, että kello yhdentoista aikoihin alkaa väsyttää ja levottomuus iskee luokassa. Koulusta päästään kello 15 - 16 ja viimeiset ovat kotona vasta kello 17.  Siis yksi ateria kello 7 - 15  välisenä aikana. Ravitsemusopissa sanotaan, että pitäisi syödä viisi ruokaa päivässä! Onko ravinto-opillisesti oikein?!
 
Opettajat, rehtorit ja vanhemmat ihmettelevät, miksi lapsi ei jaksa kiinnostua oppimisesta tunneilla. Mielestämme koulun pitäisi tarjota nuorille lounas kello 10 - 12  ja kello 13 pieni ilmainen välipala. Pitempään koulussa olijat voisivat hakea ruokalasta leivän, joskus hedelmäkin riittäisi. Tämä saisi verensokerin nousemaan ja jaksaisi iltapäivän tunnit edes hiukan olla mukana. Kotonahan vanhemmat tietävät, että nuori on paljon virkeämpi, kun noudattaa säännöllistä ja terveellisestä ruokavaliota.
 
Kasvavalle henkilölle on vielä erityisen tärkeää, jos koulu tarjoaisi lapsille säännöllisesti ruokaa, niin pysyisivät makean himot poissa koulupäivien ajan. Turhan usein turvaudutaan herkkuihin välitunneilla, kun ei "kunnollista" ruokaa ole saatavilla. On kurjaa olla oppitunneilla nälässä, vaikka söisi ruokalassa kuinka paljon! Kun saan omia lapsia ja he menevät kouluun, aion tähän asiaan puuttua!
Noora ja Maria 8F

Kommentit

Lähetä kommentti