Ystävyys on tärkeää

Tekstimme perustuu oppilaiden mielipiteisiin ystävyydestä. Nimimerkki Tyttö sanoo: ”Tärkeintä ei ole ystävien määrä vaan laatu. Ystävän pitää olla luotettava ja rehellinen, mielestäni ystävyys perustuu luottamukseen. Ystävän ulkonäöllä ei ole mitään väliä! Tärkeintä on, että kaveruus toimii. Ystäville voi kertoa omista murheista ja huolista, ystävien kanssa voi tehdä vaikka mitä! Ilman ystäviä elämä olisi tylsää.” Moni on sitä mieltä, että ystävät ovat hyvin tärkeitä. Heille voi kertoa asioista ja he ymmärtävät. Ystävät eivät kiusaa eivätkä tuomitse. He auttavat, kun tarvitsen apua.


Minkälainen on hyvä ystävä?

Hyvä ystävä on luotettava ja rehellinen, jonka kanssa on kiva viettää aikaa. Ystävillä on aina omat juttunsa, joita muut eivät ymmärrä. On tärkeää, että kaikilla on edes yksi aito ystävä. Nimimerkki Tyttö:) kertoo: ”Ystäviin pitäisi voida luottaa. Ystävien kanssa pitäisi pystyä olemaan oma itsensä ja pitäisi pystyä puhumaan melkein kaikista asioista tietäen, että ne eivät lähde leviämään muille.”

Ystävyys on mukavaa, iloista, kivaa ja hauskaa. Ilman ystäviä olisi yksinäistä ja surullista. Ystävät tuovat iloa elämään. Näin kirjoittaa Tyttö 69: ”Yksi maailman kauneimmista ja tärkeimmistä asioista. Ystävyys, se pitää elämän tasapainossa. Se synnyttää onnea, rakkautta ja välillä vihankin tunnetta. En koskaan luopuisi aidoista ystävistäni.”

-       Janni & Jenni 8 H   

Kommentit