PÄÄKIRJOITUS


Keväältä maistuvaa maaliskuuta


Mehiläisen elokuva lähtee liikkeelle sanoilla: "Kaiken todennäköisyyden mukaan mehiläisen ei pitäisi osata lentää. Sillä on aivan liian pullea vartalo suhteessa pikkuruisiin siipiin. Mehiläinen lentää siitä huolimatta. Se ei piittaa siitä, mikä on ihmiselle mahdotonta."

Meillä ihmisillä olisi paljon opittavaa mehiläisiltä. Ajattelemme helposti: "En osaa, en kehtaa, eihän tätä kukaan opi." Vaikka keskellä nykyajan vaatimustenviidakkoa siivet tuntuisivat liian pieniltä lennellä, kannattaa silti pitää kiinni omista haaveista sekä uskoa omiin kykyihin ja taitoihin. Joskus eteenpäin pitää porhaltaa ärhäkästi mehiläisen sisulla, joskus kaikki sujuu keveästi kuin siivillä. Näin kuuluu ollakin.

Ajan hammasratas on ehtinyt pyörähtää maaliskuun puolelle. Maaliskuu, mahlakuu, on vuoden kolmas kuukausi. Ennen Julius Caesarin kalenteriuudistusta maaliskuu oli roomalaisessa kalenterissa vuoden ensimmäinen kuukausi. Kevätpäiväntasaus on 20. tai 21. maaliskuuta, ja sen jälkeen päivät ovat pohjoisella pallon­puoliskolla öitä pidempiä. (Wikipedia.)

Lukuvuoden viimeinen neljännes starttaa tänään. Toivottavasti jokainen teistä on levännyt lomalla, jotta loppukirin ottamiseen on riittävästi voimia.  Silloin kevättodistuksen saaminen toukokuussa tuntuu suorastaan hunajalta.


Satu-ope


Ps. Meidän ihmisten on myös hyvä muistaa, etteivät edes mehiläiset pidä pisteliäistä kavereista.



Kommentit