Nurkat siistiksi, romut kiertoon!



Kierrättäminen on kaikkien ulottuvilla oleva tapa huolehtia yhteisestä ympäristöstä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä, jätevesiä sekä kaatopaikoille päätyviä jätemääriä.

Luontoa kuormittaa vähiten se, että käyttökelpoiset osat hyödynnetään uudelleen (re-use) joko tuotteen alkuperäisessä tai uudessa käyttötarkoituksessa. Kuusakosken kierrättämisprosessissa tarpeeton materiaali jalostetaan uusiksi raaka-aineiksi. Lopputuloksena on metalleja, kuituja ja energiaa teollisuuden käyttöön.

Kuusakoski Oy toimittaa nyt jo kolmatta kertaa keräyskonttinsa yläkoulumme c-pihalle 3.5.-6.5.väliselle ajalle. Edellisinä vuosina on romumetallia kertynyt mukavasti. Oppilaskuntamme on saanut Kuusakosken lahjoittaman keräyksen tuoton omalle tililleen. Rahalla on tehty pieniä hankintoja ja nyt koulumme välituntipihalle on tulossa osittain niillä rahoilla hankittu panna-areena. Mikä ihme ”panna” ?

”Panna” on vauhdikas ja intensiivinen taitopeliversio jalkapallosta, jossa pelaajilta kysytään tekniikkaa ja reaktionopeutta. ”Panna” on peli nuorille, jotka haluavat hioa tekniikkaa ja pallonhallintaa, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös puhtaaseen hauskanpitoon. Yhtä peliä voidaan pelata joko yksi yhtä tai kaksi kahta vastaan kolmen minuutin ajan, kunnes joukkue saa viisi maalia, tai kunnes jonkun onnistuu potkaista pallo maaliin vastapelaajan jalkojen välistä. Siinäpä se lyhykäisyydessään.

Tiedotteet keräyksestä saapuivat koteihin viikolla 16 oppilaittemme mukana. Ja siitä vaan kaikella joutavalla metalliroinalla vapun jälkeen konttia täyttämään! Onneksi tuo aurinko etsiytyy pimeimpiinkin kätköihin etsimistä avittamaan!

Kommentit