9 B -luokan leirikoulumatka Saksaan 8. - 12.4.2013



Vuosi sitten keväällä 9 B -luokalle tarjoutui tilaisuus tehdä leirikoulumatka Etelä-Saksaan, Baijeriin pieneen Glonnin kaupunkiin. Yhteys Glonniin oli syntynyt edeltävien kahden vuoden aikana eri eurooppalaisten koulujen välisen Comenius-projektin kautta. Luokka oli kerännyt rahaa leirikoulua varten 7. luokalta asti, joten päätös oli melko helppo. Yhteistyöhön liittyi myös saksalaiskoululaisten vierailu Kuopiossa 18. - 22.3. Periaatteena molemmilla vierailuilla oli, että oppilaat asuvat isäntäperheissä. Tämä sujuikin molemmissa päissä hyvin ja oli omiaan syventämään  kansainvälisten suhteiden syntymistä.

Lensimme 8.4. Muncheniin, josta matkustimme bussilla vajaan tunnin ajan Glonniin. Kolmen päivän ohjelmamme oli monipuolinen. Yhden päivän ajan osallistuimme koulun oppitunneille. Opetus ei kovinkaan paljon eroa suomalaisesta, mutta koulutusjärjestelmä on varsin toisenlainen. Neljännen luokan jälkeen oppilaat päättävät, valitsevatko he lukiolinjan vai ammatillisen linjan. He tekevät siis 10-vuotiaina sen päätöksen, jonka suomalaiset koululaiset tekevät 9. luokalla 15-vuotiaina.

Yhden päivän vietimme tekemällä retken Saksan korkeimmalle vuorelle Zugspitzelle (2964 m). Näkymät olivat huimat sekä Saksan että Itävallan Alpeille. Vuori sijaitsee aivan näiden maiden rajalla.
 
9B luokka Saksan korkeimman vuoren Zugspitzen huipulla 2964 metrissä.

Munchenissä kului yksi päivä tutustumalla kaupungin historialliseen keskustaan, joka tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa lähes kokonaan ja on uudelleen rakennettu. Iltapäivällä oli tutustuminen kuuluisaan jalkapallon maailmanmestaruusareenaan, Allianz Arenaan. Muncheniin kuului tietysti myös shoppailu. Munchenissa on paljon erilaisia merkkiliikkeitä sekä erikoisliikkeitä, jotka myyvät tuotteita juustoista puhelimiin. Lisäksi sieltä löytyy museokauppoja ja vihannestoreja.
 
Leirikoulumatka ulkomaille vaatii paljon työtä oppilailta, heidän vanhemmiltaan ja myös retkellä mukana olevilta opettajilta. Kokemuksena se on hyvä ja toivon mukaan myös silmiäavaava. Tärkein tavoite on ehkä uusien kansainvälisten ystävyyssuhteiden luominen.
 

Saksalaiset ja suomalaiset ryhmäkuvassa juuri ennen kotimatkaa.
 
 
 

Kommentit