Sääseuranta

Pyörön koulun 9a  seurasi Kuopion säätä viikon ajan. Mukana oli neljä Suomen koulua:  Pitäjänmäen peruskoulu (Helsinki), Pyörön koulu (Kuopio), Maikkulan koulu (Oulu) ja Ruukin koulu (Juankoski). Mittauksiin kuului lämpötila, pilvisyyden peitto, sademäärä, ilmanpaine ja tuulen voimakkuus.


Joka päivä muutama oppilas kerrallaan kävi tarkistamassa sademäärän, pilvisyyden ja tuulen voimakkuuden koulun katolle perustetulla sääasemalla. Jokainen koulu merkitsi omat tuloksensa yhteiseen Google-Drive taulukkoon.


Lämpötila oli Kuopiossa korkeimmillaan torstaina, muuten lämpötilat oli tasaisia paitsi Helsingissä oli lämpimämpää. Ilmanpaine oli kaikissa muissa kouluissa laskeva, mutta Helsingissä se nousi. Pilvisintä oli Kuopiossa, muissa kaupungeissa oli yleensä vain puolipilvistä.


Oulun sää tiistaina 10.9.
Kuopion sää tiistaina 10.9.
Vertasimme omia mittaustuloksiamme Savilahden virallisen sääaseman tuloksiin. Muut mittaukset pitivät tosi hyvin paikkansa, paitsi lämpötila, joka oli omissa mittauksissamme  joka päivä muutaman asteen korkeampi. Syynä saattoi olla lämpömittarin sijainti maanpinnan tasolla. Jos tutkimuksien tekemistä jatketaan ensi vuonna, katolle pitäisi saada oikea mittauspiste.

Ilmanpaineen muuttuminen viikon aikana.

Seurantatutkimuksen tekeminen oli mielenkiintoista ja opimme käyttämään Google Drivea. Kiitos Hodolle ja Markulle ovien availusta katolle.

Henna, Laura ja Tuuli 9a

Kommentit