Tänään vietetään Yhdistyneiden kansakuntien eli YK:n päivää

YK:n keskeisenä päämääränä on edistää muun muassa kansainvälistä rauhaa, turvallisuutta ja terveyttä sekä kansakuntien välisiä ystävällisiä suhteita ja kulttuurienvälistä ymmärtämystä. Sen tavoitteena on myös toimia foorumina, jossa kaikkien maailman maiden edustajat voivat kohdata ja vaikuttaa kansainväliseen kehitykseen maapallolla.(yle.fi) 

YK:n päivän kunniaksi julkaisemme otteen erään oppilaan kirjoitelmasta.


Minä olen Thaimaasta kotoisin ja olen verrannut suomalaisten kulttuuria omaan kulttuuriini. Suomen ruokakulttuuri on hyvin erilainen verrattuna thaimaalaiseen ruokaan. Suomessa syödään yleensä perunoita lihan tai kalan kanssa, Thaimaassa taas syödään riisiä erilaisten ruokalajien kanssa.

Myös pukeutumistavoistakin löytyy eroja… Thaimaassa paljastaviakin vaatteita laitetaan mutta ei niin usein. Olkapäiden säärien näkyminen on epäkohteliasta.

Joskus toivon, että olisin Thaimaassa, koska siellä nautitaan kuumasta uudenvuoden vesifestivaalista, jolloin kaikki heittävät ja ampuvat toistensa päälle vettä. 

Suomen pääuskonto on luterilaisuus, kun taas minä olen buddhalainen. Kristinuskossa on eroja buddhalaisuuden kanssa. Yksi niistä on kirkossa käyminen. Kristinuskossa rukoillaan kädet ristissä ja buddhalaisuudessa taas laittamalla kädet yhteen. Mutta yhteistä on se, että kummatkin käsittelevät kultaista sääntöä eli sanontaa: ”Kohtele muita samalla tavalla kuin haluat heidän kohtelevan sinua.”


Taivas on yhtä sininen ja aurinko paistaa yhtä kirkkaana riippumatta siitä,
mistä päin maailmaa sitä katsellaan. Tässä seitsemäsluokkalaisen oppilaan
ottamassa kuvassa on salaperäistä tunnelmaa.

Kommentit