Joukkuevoimistelu tarvitsee hyvän joukkuehengen


Joukkuevoimistelu on laji, joka sopii noin 4 - 20- vuotiaille.  Siinä tehdään monipuolisesti kaikenlaisia liikuntaan liittyviä asioita, kuten lihaskuntoa ja venyttelyä. Kilpailujakin on jonkun verran kauden aikana. Joukkue saa itse päättää, kuinka moniin osallistuu.
 
 
Itse olen harrastanut joukkuevoimistelua kaksi ja puoli vuotta. Meillä on neljä kertaa viikossa harjoitukset. Niihin liittyy erilaisia lihaskuntoharjoituksia, venyttelyä, tansseja ja ohjelman harjoittelua. Olemme myös useasti käyneet ravinto-ohjauksessa, missä kerrotaan hyvästä ruokavaliosta ja tehdään omia ruokia. Kisoissa käymme noin 5 - 10 kertaa kauden aikana ja esiinnymme myös useissa tilaisuuksissa, lukuun ottaen seuramme joulu- ja kevätnäytökset.
Hyviin puoliin kuuluu se, että teemme kaiken yhtenäisenä joukkueena ja esitykset eivät jännitä niin paljoa. Ikinä ei joudu olemaan yksin missään tilanteessa, ja kaikki ei riipu aina itsestä. Joukkuevoimistelun huonoja puolia ovat ainakin ohjelmaa tehdessä se, kun osalle opetetaan eri asiaa, ja toiset joutuvat silloin odottamaan jonkun aikaa, mutta ei se paljoa haittaa, ymmärtäen joukkuelajin. Jos yksi tai useampi henkilö on pois harjoituksista, kaikkea ei voi tehdä, jos siihen tarvitaan koko joukkue, tai juuri puuttuva henkilö.
Yksi parhaimmista puolista on myös kisamatkat. On tosi mukavaa mennä kavereiden kanssa ympäri Suomea, junissa ja busseissa ja samalla käydä monissa eri kaupungeissa. Jos haluaa aloittaa joukkuevoimistelun ja ei ole ennen harrastanut mitään lajin tapaista, kannattaa ensin mennä johonkin aloittelijaryhmään ja sitten valita itselleen iän mukainen joukkue. Lajiin tarvitsee venyvyyttä, kestävyyttä ja hyvän kunnon.
Tehnyt Saara Ruotsalainen 7A
 
 
 

Kommentit