REHTORIN JOULUTERVEHDYS



”Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.”
(Pekka Simojoki:Tulkoon joulu)





"Niityllä lunta, hiljaiset kadut, taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus..."

Syyslukukausi on takana. Syksyn sateet ja tuulet eivät vielä ainakaan tätä kirjoittaessani ole väistyneet. Mutta toivotaan, että  saamme  jouluksi pysyvän lumen ja oikean talven.



”Muistojen virta, lapsuuden sadut..."

Joulu on perinteiden siirtämisen ja muistojen keräämisen aikaa. Joulu tulee yhdessä tekemällä. Jokaisessa perheessä on omia jouluperinteitä, joista muodostuu muistoja. Meidän perheessämme jouluun liittyy yhteinen joulun valmistelu, johon omalta osaltaan osallistuvat  kaikki lastenlapsista isomummiin. Jokaisena vuonna ensimmäisenä adventtina aloitetaan ikkunamaalauksen tekeminen. Pohjat suunnittelee perheen isä ja maalauksesta vastaavat kukin vuorollaan. Värit ovat koko joulukuun ajan keittiön pöydällä ja jokainen käy maalaamassa ikkunaa niin, että jouluaattona ikkunamaalaus on valmis. Yhteinen projekti joka joulu on myös piparkakkurakennelma, joka ei ole yhtenäkään jouluna ollut perinteinen talo.


”Sanoma joulun on uusi mahdollisuus..."

Joulun sanoma on hyvä tahto. Hyvän tahdon eleenä annetaan joululahjoja. Jouluna vältetään ristiriitoja ja vaalitaan joulurauhaa. Mutta hyvä tahto on enemmän ja sitä tarvitaan jokaisena vuoden päivänä. Hyvää tahtoa on iloita toisen onnistumisesta. Hyvää tahtoa on myös toisten huomioiminen, erilaisuuden hyväksyminen, hyvien tapojen noudattaminen ja kaikista välittäminen.

Joululoma on edessä. Syksyn aikana on opittu paljon ja on aika  iloita onnistumisista. On aika kerätä voimia kevätlukukauden uurastukselle. Vuodenvaihde on myös taitekohta arvioida omaa opiskelua ja asettaa tavoitteita keväälle.



Kiitos kaikille syyslukukaudesta!
Levollista ja muistorikasta joulua omien läheistenne kanssa!
Vaalikaa jouluperinteitä!
tv: Erja-rehtori  



                 

Kommentit