Lupaavaa loppuvuotta!


Uuden vuoden kunniaksi on tapana luvata kaikkea hyvää. Yleensä lupaukset liittyvät remonttia kaipaaviin elintapoihin ja huonoihin tottumuksiin. Vetäistäänpäs yhdessä rasti niiden asioiden kohdalle, jotka olisi mahdollista toteuttaa vuoden 2014 aikana.

TIPATON TAMMIKUU: Päätän olla juomatta limpparia tai energiajuomia. Janoon hörppäisen vain lasillisen vettä.

HERMOSTUMATON HELMIKUU: Lupaan käyttäytyä rauhallisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Häikäisen kaverini venyvällä pinnalla ja rautaisilla hermoilla. Suustani pulpahtelee vain iloisia ja ystävällisiä sanoja.

METELITÖN MAALISKUU: Päätän säästää omia ja kaverini korvia kaikenlaiselta melulta ja meteliltä. Puhun toisille ihmisille sopivalla äänenvoimakkuudella ja tunneilla jätän höpöttelyn vähemmälle.  

HENGÄSTYTTÄVÄ HUHTIKUU: Päätän aloittaa kuntokuurin talven aikana mahdollisesti hankitun rapakunnon kohentamiseksi. Kävelen tai pyöräilen koulumatkat.

TÖRTTÖILEMÄTÖN TOUKOKUU: Liikun maltillisesti liikenteessä on kulkuvälineeni sitten pyörä, mopo tai apostolinkyyti. Kypärän muistan painaa päähäni aina, kun renkaat ovat allani.

KONEETON KESÄKUU: Päätän olla tuijottamatta tietokoneen monitoria tai pelitabletin näyttöä ja käytän aikani esimerkiksi ulkoiluun.

HELTEINEN HEINÄKUU: Jos kesä on vähäluminen, lupaan nauttia helteistä rannalla loikoillen. Jos olen onnistunut saamaan kesätöitä, hikoilen hilpeällä mielellä töissä. Onnea minulle!
 
EINEKSETÖN ELOKUU: Välttelen epäterveellisiä valmisruokia ja opettelen itse tekemään helppoja perusruokia aloittaen vaikkapa makaronilaatikosta tai nakkikeitosta.
 
SYNKISTELEMÄTÖN SYYSKUU: Vaikka kesä on vaihtunut syksyksi, en anna sen kääntää suupieliäni alaspäin. Lähden vaikka sieneen, syön suklaata ja saunon.

LIHATON LOKAKUU: Jos kuulun niihin, joiden mielestä salaatti on kanien ruokaa, lupaan maistella joka päivä jotain uutta vihannesta, juuresta tai marjaa.

MAKEATON MARRASKUU: Välttelen kaikkea sokeripitoista ja säästän hammaskalustoani jatkuvilta happohyökkäyksiltä. (Jouluna saa sitten syödä suklaata mahan täydeltä).

JUHLALLINEN JOULUKUU: Annan itselleni ja toisille ihmisille mahdollisuuden lähestyä joulua rauhallisin mielin. Autan apua tarvitsevaa ja luon omalla toiminnallani kiireettömän ja tunnelmallisen joulunajan.
 
Näitä lupauksia saa noudattaa sikin sokin ja vuoden jokaisena päivänä!
 
 
 
Kirjoittaja: Satu-ope
 

Kommentit