Valokuvaus harrastukseksi


Mitä tarvitset, jotta voit valokuvata?

No tietenkin kameran, sen taisitkin jo arvata. Lisäksi tarvitset kärsivällisyyttä, kiinnostusta aihetta kohtaan, luovia ajatuksia ja kuvattavan kohteen. Kameraksi riittää aluksi aivan tavallinen digikamera ja se, että osaat käyttää sitä.

Mitä ja miten minä kuvaan?

Ensimmäisen oman digikameran sain noin kolme vuotta sitten. Sillä sitten opettelin kuvaamaan ja kerrytin kokemusta kahden vuoden ajan. Kun kiinnostus kuvaamista kohtaan kasvoi, päätin sitten toivoa järjestelmäkameran joululahjaksi. Kameraksi sain sitten ihan perus järkkärin Canonin EOS 1100D:n.

Kuvaan aikalailla laidasta laitaan, mutta makrokuvaus (selitys alempana) on eniten mieleiseni. Kamera kulkee melkein joka paikassa mukana, sillä ikinä ei tiedä, milloin tekee mieli kuvata tai löytyy hyvä kuvauskohde. Myös maisemakuvaus ja eläinten kuvaaminen ovat mieleeni.

Millaiseen kuvaan olen tyytyväinen?

Kuva, johon olen tyytyväinen, ei ole rakeinen eli se on tarkka, valotus on hyvä, värit selkeät ja kuvauskohde on selkeästi pääosassa. Joskus, jotta saan tällaisen kuvan, voin joutua säätelemään hiukan värejä ja valotusta tai rajaamaan kuvaa.




















Jos haluat kuvata paremmin, tarvitset:

Järjestelmäkameran, mahdollisesti toisen objektiivin, kameralaukun, salamalaitteen, kameralle jalustan ja kaukolaukaisimen. Itse omistan muut paitsi salamalaitteen.


Mistä oikein puhutaan?

Niin mitä se makrokuvaus sitten on? Makrokuvaus on lähikuvausta, eli makroasetusten avulla tarkennetaan lähelle kuvauskohdetta.

                                                    


Objektiivi eli järjestelmäkameran ns. putki, jonka avulla tarkennetaan kuvattavaan kohteeseen. On olemassa erilaisia objektiiveja esimerkiksi makro-objektiivi.





Salamalaite eli sähkölaite, joka tuottaa lisävaloa kuvattavan kohteen varjokohtiin. Salamalaite on nimenomaan erillinen kameraan liitettävä lisäosa. Kaukolaukaisin eli kaksi erillistä kaukosäädintä, joista toinen liitetään kameraan ja toisen avulla voi noin 100 metrin päästä laukaista kameran, eli ottaa kuvan.

Toivottavasti opit jotain valokuvauksesta ja kiinnostuit siitäJ

Venla ja Peeta 7A

Kommentit

  1. Itsekkin pidän valokuvauksesta ja se on aivan mahtava harrastus! :)

    VastaaPoista
  2. Haluaisin mielelläni korjata väittämänne, että parempaan kuvaamiseen tarvitsee järkkärin. Pokkareilla on nykypäivänä erittäin laajat asetukset sun muut, ja kuvaajastahan lopputulos riippuu. Ei parempaan kuvaamiseen järjestelmäkameraa tarvitse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti