Hymy huulilla helmikuuhun!

Vuoden alussa helmikuu julistettiin hermostumattomaksi helmikuuksi. Oletko onnistunut luovimaan ärsyttävistä tilanteista viileästi vai ovatko nämä kolme helmikuun ensimmäistä päivää olleet täynnä tunnetta ja tappuraa?

Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, joissa verenpaine kohoaa ja hymy hyytyy. Miten näistä tilanteista voisi yrittää selvitä?

Suussa elää lauma pieniä, näkymättömiä ja ilkeitä sammakoita, jotka odottavat tilaisuutta ponkaista ulos. Näillä sammakoilla on tapana lisääntyä ulkoilmassa ja pian ne synnyttävät vain satuttavampia sanoja ja entistä suuremman sotkun. Jos kaveri siis haastaa väittelyyn, on hyvä keino pitää oma suu visusti kiinni, jotta sammakot eivät pääse karkuteille.

Kun kiukku kiihtyy, toinen hyväksi havaittu keino on työntää peukalon kynsi keskisormen kynnen alle. Elimistöön erittyy tällöin mielihyvää aiheuttavia aineita ja mielesi leppyy. Joskus kynnen joutuu työntämään jopa varpaan kynnen alle, jotta mieli rauhoittuu. Pääasia on, ettet työnnä kynsiäsi kaverin nahkaan.

Kolmas keino on kantaa tyynyä kainalossa. Jos sormet alkavat taipua nyrkkiin, voit muksia tyynyä etkä kaveria. (Kieltämättä ei mitenkään käytännöllinen menetelmä mutta toimii varmasti.)

Voit yrittää myös meditoida eli mietiskellä. Ota mukava asento ja tyhjennä mielesi kaikesta turhasta. Meditointi laannuttaa kirpeän mielen. Oppitunnilla tämä onnistuu helposti, kaupassa ja koulun käytävillä risti-istunta voi herättää hämmennystä.

Muista myös, ettei hymyilevälle ihmiselle kukaan pysty olemaan ilkeä. Suuta siis vain hevosenkengälle ja huomaat, ettei hermostuttavia tilanteita pääse edes syntymään.

Hellyttävää helmikuuta kaikille!

T. Satu-ope




Kommentit