PYÖRÖN POJAT KOKKASIVAT PRONSSILLE

Millaiseen kilpailuun osallistuitte ja millaisella kokoonpanolla?

Elmeri: Minä eli Elmeri K. 9 E:ltä ja Janne K. 9 B:ltä osallistuimme Taitaja9-kokkauskilpailuun.

Janne: Osallistuimme Elmeri K:n kanssa Savon ammatti- ja aikuisopiston järjestämään Taitava osaaja -kilpailuun.


Miten sijoituitte kilpailussa?

Elmeri: Olimme kolmansia.

Janne: Pääsimme pronssisijalle.


Miten valmistauduitte kilpailuun?

Elmeri: Suunniteltiin ruoat etukäteen ja harjoiteltiin useasti. Oli ennen kilpailua selvä, mitä tehdään.

Janne: Suunnittelimme noin kuukausi aikaisemmin kilpailussa tarjolla olevista raaka-aineista alku-, pää- ja jälkiruoan. Jaoimme työt siten, että Elmeri teki pääruoan ja itse tein alku- ja jälkiruoan. Iltaisin ja koulun jälkeen harjoittelimme ruokien tekoa ja esillepanoa.



Millaisia taitoja tällaisessa kilpailussa tarvitaan?

Elmeri: Kokkaustaitoja ja aikataulutusta

Janne: Tärkein taito on tietenkin ruoanlaittotaito. Luovuudestakin on tässä hyötyä, esimerkiksi ruokien esillepanossa sekä raaka-aineiden soveltamiskyvyssä. Soveltamiskykyä tarvitaan silloin, jos jotain ainesosaa ei satukaan olemaan saatavilla.



Mitä kilpailussa tapahtui? Mitä teitte siellä?

Elmeri: Teimme kolmen ruokalajin menuun. Alkuruoaksi oli sipulikeitto, pääruoaksi uunilohi tuorejuustotäytteellä lisukkeinaan lohkoperunat ja uunikasvikset. Jälkiruoaksi oli kerroskiisseli.

Janne: Varsinainen kilpailu alkoi aamuyhdeksältä ja ruoanlaittoaikaa oli kolme tuntia. Alkuruoaksi tein kevyen sipulikeiton leivän kanssa. Pääruokana oli kuorrutettua lohta uunikasviksilla ja lohkoperunoita. Lopuksi jälkkärinä oli kerroskiisseli. Kokkausosuuden jälkeen oli järjestetty ruoka-aineiden tunnistamista sekä suklaakoristeiden tekoa.



Mikä on hauskin muisto, joka kilpailusta jäi mieleen?

Elmeri: Tietysti ruoka ja uusi hyvä kokemus.

Janne: Mielestäni hauskin muisto on tämä kilpailu kokonaisuudessaan. Päivä oli täysin erilainen verrattuna normaaliin koulupäivään. Harvoin sitä 9.-luokkalainen pääsee laittamaan ruokaa ammattilaiskeittiössä rennolla fiiliksellä rennossa seurassa. Se ei todellakaan ollut mikään Hell´s kitchen.



ONNEA 9B:N JANNELLE JA 9E:N ELMERILLE HIENOSTA SUORITUKSESTA. 



Kommentit