Valot pois päältä ympäristön hyväksi

Tällä viikolla vietettiin pienimuotoisesti koulussamme Earth Hour -viikkoa. Earth Hour on WWF:n eli Maailman Luonnonsäätiön järjestämä maailman suurin ympäristötapahtuma.















Miksi Earth Houria vietetään?

Ihmisen toiminnan johdosta maapallon ilmasto on lämmennyt jo 0,85 astetta. Jos päästöjä ei saada kuriin, ilmasto lämpenee jopa viisi astetta tämän vuosisadan aikana.  Eart Hourin tarkoituksena on innostaa ihmisiä toimimaan ilmaston puolesta ja kannustaa päättäjiä ja yrityksiä ilmastotekoihin.


Ilmastonmuutos on suuri haaste, mutta peliä ei onneksi ole vielä menetetty. Ilmastonmuutosta voidaan parhaiten hillitä korvaamalla fossiiliset polttoaineet uusiutuvalla energialla kuten tuuli- ja aurinkoenergialla.












Jokainen meistä voi hidastaa ilmastonlämpenemistä omilla valinnoillaan:

1. Liiku pyörällä, kävellen tai julkisilla,
2. sammuta turhat valot ja elektroniset laitteet,
3. valitse lautaselle useammin kasviksia ja
4. kokeile ensi kesänä vaikka pienen kasvimaan perustamista.

Lauantaina 29.3. vietetään Earth Houria. Silloin valot sammuvat joka puolella maailmaa tunniksi kello 20.30-21.30.  Valojen sammuttaminen on symbolinen valomerkki ilmaston puolesta. Sinäkin voit osallistua tähän maailman suurimpaan ympäristötapahtumaan yhdessä perheesi tai ystäviesi kanssa. Illallinen kynttilän valossa tai yhteinen lyhtykulkue on mieleenpainuva kokemus.

TUNNELMALLISTA EARTH HOURIA!









Kommentit