KARKKIPÄIVISTÄ ARJEN PIENIÄ JUHLAPÄIVIÄ

Kun olin lapsi, minulla oli karkkipäivä lauantaisin. Karkkipäivä oli viikon paras päivä. Kotikylällämme oli kirjakauppa, jossa oli myynnissä valtava valikoima irtokarkkeja. Kaupassa tuoksui vaniljalle, siirapille ja tomusokerille.  Kassatiskin tausta notkui muovisista irtokarkkilaatikoista. Pieni pääni oli ihan pyörällä vaihtoehtojen runsaudesta: Mitkä olisivat tänä lauantaina ne viisi laatikkoa, joista valitsisin makeisia herkuteltavaksi?
 
Itse kauppias oli pienikokoinen, iäkäs mummo, joka varmasti piti työstään eikä hänellä tainnut olla kiire eläkkeelle. Karamellit maksoivat kymmenen penniä kappale. Lapset osoittelivat sormellaan ja ohjeistivat: -Noita sinisiä markalla ja noita punaisia viidellä kymmenellä pennillä. Ihmettelen yhä kauppiaan kärsivällisyyttä, kun hän lusikallaan lajitteli karamelleja pieniin, läpinäkyviin pusseihin. Joskus kauppias antoi pari karkkia kaupanpäällisiksi.
 
Olen sitä mieltä, että jokainen ihminen tarvitsee jotain, mitä odottaa. On kivaa ajatella, että hyvä päivä, on se sitten karkkipäivä tai leffapäivä, on edessäpäin. Mukavan asian odottaminen antaa virtaa ja energiaa. Joulua joudumme taas odottamaan noin 360 päivää mutta seuraavaa karkkipäivää ei tarvitse odottaa kuin muutama päivä. Muuten, jaksaisikohan sitä edes joka päivä syödä kinkkua ja laulaa Kulkusia…?
 
TERVEELLISTÄ JA REIPASTA UUTTA VUOTTA JOK`IKISELLE HERKKUSUULLE!

 
T. Satu-ope

Kommentit