PYÖRÖN KOULUN TAKSVÄRKKIKERÄYS TÄRKEÄN KOHTEEN HYVÄKSI

Idea tähän kohteeseen lähti paikallisuudesta ja tärkeästä kohteesta. Siten keksimme taksvärkkipäivän keräyksen kohteeksi Kysin Lasten- ja nuorten syöpäosaston ja sen erilaiset laitehankinnat. Keräykseen osallistui Pyörön koulun 7-9-luokkalaisia. Oppilaista lähes kaikki osallistui ja tuotto keräyksestä oli 4582€. Lisäksi keräyspotissa oli lisänä pussillinen villasukkia. 

Pääsimme myös tutustumaan Kysin Puijon sairaalaan lasten- ja nuorten syöpäosastolle. Ensimmäisenä pääsimme kyselemään erilaisia kysymyksiä lasten veritauti- ja syöpätautilääkäriltä. Kysyimme mm. seuraavanlaisia kysymyksiä: Millaisia laitteita osastolla on ja kuinka paljon sellaiset laitteet maksavat? Mikä on parantumisprosentti?  Millaiset oltavat osastolla on? Millaisia viihdykkeitä siellä on? Mitä mahdollisesti keräysvaroilla hankitaan? Miten lääkäri kertoo lapsen vanhemmille lapsen sairastumisesta? Saimme tietää vastauksen kaikkiin kielen päällä oleviin kysymyksiimme osastosta.

Sen jälkeen meille kerrottiin yleisesti osastosta ja millainen on päivärytmi osastolla. Saimme myös tietää, kuinka lapset hoitavat koulunkäyntinsä sairaalassa ollessaan ja kuntoutuessaan kotona. Lopuksi pääsimme tutustumaan itse osastoon ja näkemään, että millaista siellä osastolla on ja millaiset olot lapsilla ja nuorilla siellä on.
Kirjoittanut: Tuomas Alanen, Pyörön koulu 8B


Kuvassa vasemmalta Salima, Sonia, Janina, Merit, Tuomas, Ella, Heli ja opettaja Eija

Kommentit