AURINKO SAAPUI PETOSELLE



 
Kuopio, Petonen, Iida 8A

Kevään muiden merkkien mukana on Kuopion Petosella tullut viime viikkojen aikaan keväinen auringonpaiste. Auringonpaistetta voi havaita lähes, joka päivä Petosella. Sateisina kevätpäivinä aurinko pysyy piilossa. Viimeisien tietojen mukaan auringonnousu tapahtuu seudulla aamukuuden aikaan ja lasku illalla kahdeksan aikaan. Paras auringonottoaika  kuitenkin on keskipäivällä.
Auringonpaisteen piristävät vaikutukset on otettu hyötykäyttöön. Keskipäivän tienoilla on Petosen keskustassa tavattu ahkeria auringostanauttijoita. Etenkin Petosen vanhempi asukaskanta on viihtynyt auringossa. Parvekkeilla oleskelijoiden lisäksi on hoivakodin edessä olevilla penkeillä ollut lähiviikkojen aikana jo heti aamusta hoivakodin vanhuksia auringossa istumassa. Petosella liikkuvien linja-autojen kuljettajat viettävä myös tilaisuuden tullen taukonsa auringossa.
 
Aurinkoisina päivinä voi Petosella asioivalla aurinkolasit olla tarpeellinen asuste, kun auringonvalo heijastuu kirkkaana Petosella parkkeeratuista  autoista. Petosen katukuvassa onkin jo tullut käyttöön aurinkolasit ja talvitakki asukokonaisuus, asukokonaisuutta esiintyy etenkin koululaisten keskuudessa.

Kommentit