KEVÄT SAAPUI PETOSELLE

 

Kevät näkyy jo selvästi Kuopion Petosella. Luonnossa se näkyy esimerkiksi siinä, että lumi on pääosin sulanut pihoilta ja teiltä, mutta muutamia likaisia lumikasoja on vielä paikoittain. Aamuisin voi kuulla lintujen viserrystä. Kukkapenkeissä näkyy jo vihreitä kevätkukkien alkuja.
 
Muita keväänmerkkejä ovat olleet tiekoneet työskentelemässä ahkerasti lähes päivittäin puhdistamassa katuja hiekotushiekasta ja roskista. Vanhukset viettävät iltapäiviään Petosen penkeillä vaihtaen kuulumisia ystäviensä kanssa. Nuorilla koulumatkat vaihtuvat linja-autoista mopoihin ja pyöriin. Paksut toppatakit on heitetty jo nurkkaan ja otettu käyttöön nahka- ja tuulitakit, sillä lämpötila nousee mukavasti auringon paistaessa iltapäivällä. Nuoriso on jälleen löytänyt myös Lippumäen jalkapallokentät ja skeittipuiston.
 
 
Tänään sunnuntaina on kevään eduskuntavaalit, ja Suomelle valitaan uudet kansanedustajat ja hallitus seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Teiden varsilla on näkynyt jo monta viikkoa kansanedustajaehdokkaiden vaalimainoksia.
 
 
 
Teksti ja kuva Raakel 8A

Kommentit