Esiintymistaito ei kuulu vain estradeille!

Esiintymistaito on hyvin tärkeä taito, joka saattaa tulevaisuudessa korostua entisestään. Jokainen voi itse vaikuttaa siihen, millaisen kuvan itsestään haluaa antaa - etäisen vai helposti lähestyttävän, tylyn vai ystävällisen kuvan.

Pyörön koulun yhdeksäsluokkalaiset ovat saaneet mielenkiintoista näkökulmaa esiintymistaitoon, kun muotikoordinaattori sekä tapa- ja esiintymiskouluttaja Marja-Leena Martikainen on käynyt pitämässä oppitunteja siitä, millaisista asioista luonteva ja reipas esiintymistyyli syntyy. Martikainen antoi neuvoja ja vinkkejä, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon erityisesti työpaikkahaastatteluissa, joissa nuoret toivottavasti saavat ahkerasti käydä.

Martikainen painotti, ettei ole aivan sama, miten tupsahdat mahdollisen tulevan työnantajan eteen. Ensivaikutelma on lopullinen eikä sitä voi muuttaa. Ihminen voi välittää avoimuutta ja rehellisyyttä hyvin pienillä asioilla. Muoti ei ole Martikaisen mukaan ykkösjuttu vaan tärkeää on siisti ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen. Pukeutuminen kertoo välittämisestä. Jos sisällä istutaan toppatakki päällä, kertoo se siitä, että jossain muualla olisi hauskempi olla.

Pukeutumisen lisäksi vuorovaikutustilanteessa kannattaa kiinnittää huomiota ryhtiin, käsiin ja koko kehon välittämiin viesteihin. Ryhdikäs olemus viestii reippaudesta ja suoruudesta. Käsiä ei kannatta tunkea taskuun eikä nenän pieltä kannata koko ajan rapsutella, koska nämä saattavat kieliä hermostuneisuudesta. Olan yli huutelu ei ole kohteliasta vaan se on jopa tylyä. On kohteliasta kääntyä puhuteltavaa kohti ja katsoa reilusti silmiin. Tuoksukaan ei ole turha juttu, jos tulevan työnantajan haluaa hurmata eikä huumata.

Martikaisen oppitunneista on apua kaikenlaisiin esiintymistilanteisiin ja oppituntien yksi tärkeimpiä viestejä oli se, että ole oma persoonallinen itsesi - reippaasti, ryhdikkäästi ja toiset ihmiset huomioiden.


Kommentit