REHTORIN PALSTA: TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUVUOTTA!


Ihana sää hellii meitä näin elokuussa auringolla ja lämmöllä ja saamme vielä tästä voimia lukuvuoden aloittamiseen.
 
Lukuvuotta aloitamme Pyörössä luokkien 1-6 osalta 465 oppilaan joukolla, joista neljä 6. luokkaa on Ylä-Pyörön puolella, kaikki muut Ala-Pyörössä. Pitkälahden koulussa työskentelee neljä 1-2 - luokkaa yhteensä 75 oppilasta. Luokkien 7-9 oppilaita meillä on 489. Oppimismyönteinen, viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö syntyy kaikkien, niin oppilaiden, vanhempien kuin koko koulun henkilökunnan yhteistyöllä.
 
Kiusaamista ei koulussamme sallita. Yhteisöllisenä oppilashuoltotyönä tänä vuonna painotetaan oppilaiden ja vanhempien osallistamista ja luokkayhteisöjen hyvinvointia. Nuorten palvelu ry:n kanssa järjestämme sosiaalisen median käytön opetusta ja ohjausta oppilaille ja vanhemmille. Marraskuussa vietämme monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden teemaviikkoa. Oppilaiden liikkumista lisäämme Liikkuva koulu - hankkeen kautta.
 
Koulun kehittäminen ja uudistaminen jatkuu viime lukuvuonna käynnistyneellä opetussuunnitelmatyöllä. Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön luokkien 1-6 osalta lukuvuoden 2016 -17 alusta ja yläkoulun osalta lukuvuoden 2017 - 18 alusta 7. luokasta alkaen. 
 
Uuden opetussuunnitelman hengen mukaisesti opetusta toteutetaan jo tänä lukuvuonna. Opetussuunnitelman uudistuksen ytimenä on yhteistoiminnallinen ja vuorovaikutteinen toimintakulttuuri, oppimisen ilo ja oppilaiden oma aktiivinen rooli. Tärkeitä ovat vuorovaikutustaidot ja yhdessä tekeminen sekä kasvaminen kestävään elämäntapaan.
 
Uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan luovuutta. Kannustetaan toisiamme tänä lukuvuonna keksimään uusia ideoita ja tekemään uusia kokeiluja opetuksessa ja oppimisessa pelkäämättä epäonnistumisiakaan, koska niistä oppii.
 
Koulun verkkolehti on hyvä paikka kertoa kouluvuoden ja tuntien mielenkiintoisista tapahtumista. Olkaa aktiivisia niin oppilaat kuin opettajat välittämään juttuja verkkolehden yhteysopettajille.
 
Teidän oppilaiden ideoita tarvitaan, kun suunnitellaan Liikkuvan koulun toimintaa ja aktivoidaan niin oppilaita kuin aikuisia liikunnallisuuteen koulupäivän aikana.
 
Näin lukuvuoden alussa on syytä taas muistuttaa liikennekäyttäytymisestä. Muistakaa varovaisuus ja liikennesääntöjen noudattaminen koulumatkoilla!
 
Aurinkoista lukuvuoden alkua
Erja -rehtori
 
 

Kommentit