Pyörön koulu liikuttaa

Pyörön yläkoulussa on tämän syksyn aikana kokeiltu Liikkuva koulu -toimintaa. Torstaisin kahdella pitkällä ruokailuvälitunnilla oppilailla on ollut mahdollisuus reippailla ja touhuta liikunnan parissa. Toiminta jatkuu innokkaasti edelleen. Liikkuvissa kouluissa lisätään liikettä koulupäivään ja sen yhteyteen. Kun oppilailla on välitunnilla mukavaa tekemistä, sen toivotaan muun muassa vähentävän pitkästymisestä johtuvaa levottomuutta sekä tukevan keskittymistä ja oppimista oppitunneilla. Lisää tietoa Liikkuvasta koulusta on mahdollista saada osoitteessa www.liikkuvakoulu.fi.




Koulun käytävillä toiminta näkyy esimerkiksi iloisena pöytätenniksen palaamisena. Pingis on todella ahkerassa käytössä muinakin aikoina. Oppilaat saavat purkaa energiaansa myös koulun liikuntasalissa pelaamalla sählyä, jalkapalloa tai koripalloa. Salissa on mahdollista mäiskiä myös sulkapalloa ja temppuilla voimistelurenkailla. Kuntosalilla kasvaa raaka lihasvoima, kun varsinkin pojat nostavat punttia. Ulkona oppilaat voivat palata panna-areenassa jalkapalloa tai vaikkapa heitellä koripalloa. Panna-areenoja pitäisi ehdottomasti olla enemmän, koska laji on todella suosittu.





Liikkuva koulu -välitunneillamme ovat mukana myös Pinarin ja Kallaveden seurakunnan väki.  Oppilaat vaikuttavat vaihtavan mielellään ajatuksia ja kuulumisia näiden rippikoulusta ja nuorisotoiminnasta tuttujen aikuisten kanssa. Aiheet vaihtelevat sen mukaan, mikä oppilaita kulloinkin askarruttaa tai kiinnostaa.


Koulumme uusi, pikkuruinen kirjasto on myös auki ja kirjastossa on mahdollista käydä lukemassa, lainaamassa kirjoja sekä pelaamassa lautapelejä. Kirjasto on myös mukava jutustelusopukka heille, jotka eivät ihmishulinasta niin piittaa.

Liikunnanopettaja Ville Pesosen mielestä Liikkuva koulu -idea on toiminut koulussamme erittäin hyvin. Joka torstai toimintaan ottaa osaa noin 150 nuorta. Ville on hyvillään, että tytöt ja pojat sekä eri ikäiset oppilaat toimivat sujuvasti ja leppoisasti yhdessä. Oppilaat ovat toimineet erittäin fiksusti ja oma-aloitteisesti. Pelit pyörähtävät käyntiin ongelmitta, kuin itsestään.  Villen mieleen juolahtaa vain yksi kehittämisasia: Toimintaa pitää ehdottomasti olla muinakin päivinä kuin torstaisin. Toiminnasta on ollut seurauksena pelkkää hyvää. Välitunnin alkaessa liikuntasalin ovet pursuavat innokkaita liikkujia.

Kommentit