Pyörön koulu hiljentyi itsenäisyyspäivän viettoon

Pyörön koulussa itsenäisyyspäivää juhlistettiin lauluin ja sävelin. Pyörön koulun musiikkiluokat esittivät konserttiohjelmistonsa Pyörön koulun oppilaille. Tilaisuudessa haastateltiin myös professori Atte von Wrightia, joka kertoi ajatuksiaan Suomesta ja itsenäisyydestä. Von Wrightille Suomi tarkoittaa isänmaata ja äidinkieltä. Kieli antaa hänen mukaansa meille identiteetin, persoonan. Von Wright kertoo, että hänelle itsenäisyyspäivä on harras juhla. Hänen itsenäisyyspäiväänsä kuuluu suomalaisesta luonnosta nauttiminen ja raikkaassa ulkoilmassa liikkuminen.
 
Oppilas Tuomas Alaselle tärkeimpiä asioita Suomessa ovat mm. lippu ja vapaus. Tuomas Alanen aikoi syventyä itsenäisyyspäivänä Tuntematon sotilas -elokuvan seuraamiseen, Suomi-suklaata nautiskellen. Alanen tiivistää, että Tuntemattomassa sotilaassa tuodaan hienosti esille suomalainen sisu: sota-aikaan "mentiin eikä pelätty".
 
Atte von Wright toivoo, että itsenäisyyspäivänä ihmiset kävisivät sankarihautausmaalla ja tarkastelisivat, miten nuoria olivat ne miehet, jotka taistelivat meille meidän itsenäisyytemme.
 


 

Kommentit