Kestävää kehitystä Ala-Pyörössä




Viimeisten viikkojen aikana on kestävän kehityksen teema ollut Ala-Pyörössä esillä. Torstaina 4.2.16 käytävät ja sali olivat täynnä iloisia kirpputorin pitäjiä ja innokkaita ostajia. Pöydiltä löytyi kirjoja, leluja, pelejä, urheiluvälineitä ja vaatteita todella sopivin hinnoin. Luokkaretkitilit saivat mukavia tuottoja ja ostajat tekivät loistolöytöjä!






Tietoa on jakanut ja tehtäviä kestävästä kehityksestä on tehnyt 6A-luokka. Oppilaat laativat EKO-TEKO-papereita. Niistä jokainen oppilas ja opettaja ovat saaneet valita itselleen lupauksen, joka edistää ”kekeilyä”. Ajatuksia on pienistä teoista suuriin: paperien laittaminen paperiroskiin tai päätös olla ottamatta muovikasseja kaupasta. Lupauksen pitämisestä pidetään kirjaa.

Jäteagentit ovat myös käyneet tarkistamassa lajittelun onnistumista. Agenttien raporttien mukaan monet luokat osaavat lajittelun hienosti. Osalle on annettu kertaustehtäviä. Agentit sonnustautuivat itse tekemiinsä pukuihin, jotka ainakin koulun pienimmissä herättivät suurta kunnioitusta. 

Ja joku oli vielä väittänyt, ettei jäteagentteja ole olemassakaan!






teksti Päivi Kärkkäinen, 6A:n opettaja

Kirpparikuvat Ilkka Kokkonen
Jäteagenttikuvat Päivi Kärkkäinen