Keittäjämme Kirsi ja Sirpa

Koulumme keittäjien Kirsin ja Sirpan oikean ammatin nimi on kokki, mutta Sirpa on käynyt tarjoilijakoulunkin. He ovat kouluttautuneet ammattiinsa 3-4 vuotta. Kirsin ja Sirpan mielestä hävikkiruoka on ikävä asia, ja he ovat halunneet myydä jäänyttä ruokaa. He laittavat lopun ruuan biojätteeseen harmitellen.

Työ on mukavaa, mutta välillä raskastakin. Työpäivä on noin kahdeksan tuntia, joka sisältää ruuan lämmitystä ja salaatin tekoa sekä kymmenen minuutin kahvitauon ja 30 minuutin ruokatauon. Kirsin ja Sirpan työstä tekee helpomman se, että heillä käy joskus TETtiläisiä. Kirsin ja Sirpan mielestä työssä on parasta se, että tuntee olonsa tärkeäksi. Oppilaat käyvät kiittämässä ruuasta.

Lopuksi kävimme reportteriryhmän kanssa kiertelemässä koulun keittiössä, jossa on suuri astianpesujärjestelmä ja paljon kaikenlaisia koneita ja kylmiöitä!

Elina A., Meeri T., Hanna V. ja Jasmin Y. 5D