Koulunrauha julistettiin kansainvälisessä hengessä


Tänään koulumme väki kokoontui Miljoonapihalle kuulemaan koulurauhan julistuksen.

Oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön on määritelty koululaissa. Turvallisella opiskeluympäristöllä tarkoitetaan sekä fyysistä että psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta. Turvallisen koulun rakentaminen perustuu oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun koulun henkilöstön yhteiseen työhön. (www.koulurauha.fi)

Koulurauhan julistuksen tärkein viesti on "jokainen on arvokas". Ketään ei saa syrjiä ihonvärin, uskonnon tai tietojen ja taitojen takia. Me kaikki olemme arvokkaita sellaisena kuin olemme, välillä epätäydellisinä. Koulurauhaa voi jokainen edistää omalla toiminnallaan: olemalla rehellinen aina, vaikka se olisi joskus vaikeaa, auttamalla toisia ihmisiä ja olemalla reilu muita kohtaan. On myös tärkeää kuunnella toista ihmistä aidosti ja osoittaa rakkautta lähimmäisille.

Pyörön koulun toimintakulttuuriin kuuluu tärkeänä osana myös kansainvälinen yhteistyö. Meille monikulttuurisuus on valtava rikkaus. Oli hienoa saada tänään vieraiksemme ihmisiä yhteistyökoulustamme kaukaa Kiinan Shanghaista. Ei ollut vaikeaa huomata, mikä piirre yhdistää ihmisiä eri puolella maailmaa - tietenkin hymy.







Kuvat ja teksti: Satu M.

Kommentit