BRASILIALAINEN JUJUTSU

Koulun syysliikuntapäivänä kävin kokeilemassa brasilialaista jujutsua. Päivän aikana saamani kuvan mukaan laji on hauska ja sen parissa saa hyvää liikuntaa. Suosittelen kokeilemaan kyseistä lajia, jos vaikka sattuisit itsekin innostumaan. Alla on pieni tietoteksti, joka kertoo hieman brasilialaisesta jujutsusta ja sen harrastamisesta täällä Suomen maalla.

Brasilialainen jujutsu on kamppailu-urheilulaji, joka keskittyy lähinnä painimiseen. Lajissa ei lyödä tai potkita, mutta sillä on läheiset välit vapaaotteluun, jossa näin tehdään. Yleensä tavoitteena on viedä vastustaja tatamiin  ja tämän jälkeen saada siellä hyvä positio. Sitten joko kuristetaan tai lukotetaan. Laji on kehittynyt nimensä mukaan toisesta brasilialaisesta kamppailu lajista, judosta. Brasilialaisen jujutsun pääasia on lähinnä mattopaini.

Lajia on Kuopiossa treenattu noin kymmenen vuotta tässä seurassa, joka on nimeltään Cladiator Factory. Kyseisen seuran kautta on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan lajiin.     

Brasilialaisessa jujutsussa on Suomen osalta melko matala kynnys lähteä kilpailemaan.Sarjat määritellään vyöarvoittain (sinulle luovutetaan tietyn värinen vyö tarpeeksi pitkän harjoittelun jälkeen, ja saat ”paremman” kehittyessäsi.). Näin voit melko lyhyenkin treenaamisen jälkeen päästä kilpailemaan oman tasoisessasi sarjassa.

Kiitos Antti Vanteelle, Cladiator Factoryn puheenjohtajalle, hyvistä tiedoista tähän artikkeliin.

Teksti: Iiris Jämsèn 

Kommentit