Kasiluokat menivät metsään

Kaikki 8. luokat lähtivät 21.-22.9. metsäpäivään. Päivän aikana opimme paljon uutta metsistä, luonnosta ja erilaisista töistä sekä koulutuksista metsiin liittyen.


Ensin saavuimme bussilla aikalailla keskelle ei mitään. Metsässä vastassa odotti miehiä, jotka kertoivat koulutuksistaan aloillensa ja mitä he tekevät töissään. Katsoimme myös eri puulajeja, joita he myös myyvät. Keskustelimme puista sekä esimerkiksi niiden myyntihinnoista.


Sen jälkeen menimme keskustelemaan toisten miesten kanssa myös heidän koulutuksistaan ja ammateista. Keskustelimme myös eri metsäkoneista sekä niiden toiminnoista. Saimme jopa mennä koneiden sisälle katselemaan.


Sitten matkamme jatkui Toivalaan. Saapuessamme paistoimme ensimmäiseksi makkaraa ja söimme muita eväitä. Tutkimme hetken ympäristöä ja pidimme pientä taukoa. Sen jälkeen kokosimme 8 ryhmää, jonka jälkeen saimme kukin ryhmä yhden opiskelijapojan johdattamaan meidät metsään, jossa suoritimme kaikenlaisia hauskoja tehtäviä esim. Puulajien tunnistusta ja mittausta. Sen jälkeen jouduimme lähtemään takaisin koululle.



Itse pidin metsäpäivästä paljon. Siellä oli hauskaa ja oppi paljon uutta luonnosta ja oppi arvostamaan metsämiehien töitä enemmän, vaikka ilma olikin hieman kylmä.


Teksti: Amelie Decanter 8G
Kuvat: Kiia Tuomi 8G

Kommentit