Vieraita kaukaa Kiinasta asti

Viime viikolla koulullamme oli käymässä opettajia Kiinasta. Heille järjestettiin monenlaista toimintaa. Torstaina heille kerrottiin oppilaskunnan toiminnasta koulullamme. Minulla oli ilo olla yksi niistä oppilaista, jotka saivat olla kertomassa tästä heille.



Kerroimme heille esimerkiksi siitä, miten luokalta valitaan edustajat oppilaskuntaan, millaista asennetta oppilaskunnan edustajalta vaaditaan ja millaisia kokouksemme ovat. Sen lisäksi kerroimme heille kuvaesityksen avulla niistä projekteista, joita olemme jo toteuttaneet yhdessä.



Tämän jälkeen koulun apulaisjohtaja Antti Mikkonen kertoi kiinalaisille opettajille koulun henkilökunnasta. Sellaisesta henkilökunnasta, jonka kanssa me oppilaat emme automaattisesti ole tekemisissä (esim koulupsykologi ja –kuraattori). Antti Mikkonen kertoi, mitä heidän työhönsä täällä sisältyy ja millaisissa tilanteissa oppilas on tekemisissä heidän kanssaan.



Lopuksi osa koulumme oppilaista oli järjestänyt musiikkiesityksen kiinalaisille opettajille. He esittivät lasten laulun nimeltään Päivänsäde ja menninkäinen.  Kiinalaiset vieraamme pitivät esityksestä, se sai hymyn heidän huulilleen.



Olemme iloisia, että saimme vieraita kaukaa Kiinasta asti.


Teksti: Ella Mustonen 9H
Kuvat: Antti Mikkonen

Kommentit