REHTORIN TERVEHDYS JOULUNA 2016

”Taas tultiin jouluun ja riemuita saa. 
Kun vuosi on mennyt, käy uusi oven taa.
Näin pääsimme jouluun, on valkea maa.
Vaan ystävät rakkaat, on toivottavaa.
Että jouluilon jälkeen vielä iloita vois.
Ei parempaa lahjaa nyt toivoa vois.”


On tultu jouluun ja on vietetty koulun joulujuhlia. Koulujen joulujuhlat ovat se vahva, vanha perinne, joka virittää joulumieleen. Joulujuhlat muiden koulun yhteisten tapahtumien joukossa ovat niitä uudenkin opetussuunnitelman painottamia yhteisöllisyyttä ja osallisuutta vahvistavia asioita.

Työntäyteinen syyslukukausi on takana ja uudet opetussuunnitelmat on otettu käyttöön. Olen iloinen siitä, että koulussamme on vahvistunut uuden kokeilun kulttuuri. Luokissa tehty työ ja yhteisesti toteutetut oppimiskokonaisuudet ja projektit - niin pienet kuin isot - ovat olleet hienoja. Tässä verkkolehdessä on paljon juttuja syyslukukauden työstämme.

Vuoden vaihteen jälkeen alkaa Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja sen valmistelu näkyy koulussamme eri oppiaineita yhdistävänä asiana. Toinen tämän lukuvuoden painopisteemme on hyvinvointi. Koko koulun hyvinvointi lähtee meistä jokaisesta: pienistä omista teoistamme. Erityisesti toivon, että suvaitsevaisuus, toisen huomioiminen ja  auttaminen ovat niitä asioita, joita jokainen omaan uuden vuoden lupaukseensa lisää.

Tammikuussa toteutetaan maailman suurin vanhempainilta 18. tammikuuta.Vanhemmilla on keskeinen rooli koulun muutoksessa. Maailman suurin vanhempainilta on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään Suomen kouluissa täsmälleen samalla kellonlyömällä. Tapahtumassa esitellään koulujen muutoksen haasteita ja erilaisia innostavia toimintamalleja eri puolilta Suomea ja maailmaa. Tavoitteena on sitouttaa ja innostaa suomalaiset vanhemmat mukaan koulumaailman muutokseen. 

Lämpimästi tervetuloa  vanhemmat  tuohon vanhempainiltaan. Kutsun lähetämme vielä erikseen joululoman jälkeen.

Lämmin joulutervehdys ja kiitos kuluneen syyslukukauden yhteistyöstä!

Erja -rehtori  

Kommentit