MARRASKUISIA MAILAPELEJÄ

Marraskuussa 2016 koulussamme oli Kuopion eri alakouluista 1.-2.-luokkalaisia, jotka opettelivat pelaamaan erilaisia mailapelejä. Tapahtuman tarkoituksena oli tutustuttaa heitä eri lajeihin ja osoittaa, että eri lajeja voi harrastaa, vaikka ikää ei olisi kertynyt vielä kauheasti. Saimme tänne mailapeliliigasta kouluttajia, samoin muista Kuopion mailapeliseuroista (pöytätennis-, sulkapallo-, squash- ja tennisliitoilta sekä Kuopion mailapeliseuroilta: Puijo Tennis Team, Kuopion Tennisseura, Savon Sulka, Kuopion Pöytätennisseura KuPTS ja Squash Kuopio). Tapahtumaa edeltävänä päivänä myös opettajille järjestettiin koulutus.


Joitain koulumme oppilaita, ysejä ja kaseja, oli mukana tapahtuman toteutuksessa apuohjaajina. He tutustuttivat oppilaita mailapeleihin ja kierrättivät heitä eri pisteissä, kuten pingis-, pesäpallo ja sulkapallopisteissä. Muutama tyttö 9h:lta teki lapsille temppuradan, jossa lapset pääsivät harjoittelemaan liikkumista mailan ja pallon kanssa.

”Lapset olivat erittäin innokkaita kokeilemaan erilaisia tehtäviä, esimerkiksi temppuradalla kulkemista. Heidän täytyi tasapainotella mailan kanssa kuljettaen erilaisia palloja, kuten sulkapalloja ja pingispalloja tennismailoilla ja muilla mailoilla. Pisteitä oli kuusi kipaletta.” -Ida Feodoroff 9H

”Oli kivaa ja mielenkiintoista päästä pelaamaan squashia, koska en ole ennen pelannut.” -Niklas Anttila 9H

Ysiluokkalaisten osuus päättyi siihen, kun he ohjeistivat paikalle saapuneita kasiluokkalaisia. Koko tapahtuma kesti kahdeksasta kahteentoista.

Teksti: Ella 9H



Kommentit