Syksyllä käytiin Taitaja9 -kisa


Taitaja9-kilpailu oli 26.10.2016! Sen ideana on saada nuoret innostumaan kädentaitoa vaativista ammattialoista. Siellä suoritimme leikkimielisiä kilpailuja kolmen hengen sekaryhmissä. Nopeimmin kaikkien tehtävien suorittanut joukkue voittaa! Paikalliskilpailujen parhaat jatkavat aluekilpailuihin. Taitaja-kisoja järjestetään ympäri Suomea eri ammattioppilaitoksissa. Ryhmätyö tässä ”pelissä” on hyvin tärkeää, kaikkia tarvitaan eikä ketään saa jättää huomioimatta tehtävätilanteessa.

Taitaja-kisa on yleensä järjestetty vain yhdeksäsluokkalaisille, mutta tänä vuonna siihen osallistui myös seiska- ja kasiluokat! Systeemi oli muutenkin muuttunut viime vuosista. Jotkut tehtävistä tehtiin tableteilla ja tehtäviä oli autoalasta puutarhanhoitoon!

Mielestäni kisa oli hyvä, totta kai aina on jotain pieniä epäkohtia, joita olisi voinut parantaa, mutta muuten päivä oli hyvin antoisa! Tehtävät olivat monipuolisia ja saattoi antaa myös vihiä siitä mitä haluaisi tehdä ammatikseen! Meidän ryhmä ei päässyt aluekilpailuihin, Iisalmeen, mutta toinen joukkue koulultamme kumminkin pääsi! Finaali olisi ollut Helsingissä! Kisa oli muutenkin hieno tapa todistaa, miten eri ammatit ovat erilaisia ja kuinka paljon niihin tarvitsee perehdytystä!

Kaikista mieleenpainuvin osuus oli kuitenkin aivan lopussa, jossa saimme ajaa pyörätuoleilla pientä rataa pitkin. Se ei ollut niin helppoa mitä luulin, sormia saattoi jäädä pyörän väliin ja suunta saattoi yhtäkkiä muuttua, mutta kivaa se oli!


Teksti: Jessica 9G 

Kommentit