Elämää belgialaisessa perheessä / Erasmus+ -matka Belgian Liegeen 12.-18.2.

Aamut ovat kutakuinkin samanlaiset kuin suomessa, mutta aamupala on hieman suklaapainotteinen. Tarjolla on vaaleaa leipää, suklaata, nutellaa, belgialaista nutellaa, suklaamuroja sekä suklaatikkuja. Juomana mehua ja kokista. Usein oppilaat ottavat myös mukaan koulupäiväksi suklaata, koska kouluruoka tehdään kotona tai ostetaan koulusta.
 
Koulu loppuu yleensä neljältä, mutta monet oppilaat jäävät sen jälkeen vielä koulun englanninkieliseen näytelmäkerhoon. Myös monet oppiaineet ovatkin englanniksi. Vapaa-aikaa vietetään usein ulkona, koska ilma on lämmin koko vuoden. Paikallinen nuoriso viettää aikaa mielellään puistoissa ja kauppakeskuksissa. Itapäivällä on hyvää aikaa olla kavereiden kanssa, koska Perheen vanhemmat tulevat töistä vasta illalla kotiin.
 
Illalla perhe kokoontuu yhdessä syömään ja taas on suklaa mukana ruokailussa. Ruoka on lihapainotteista ja kasviksia on joskus harvoin. Belgian erikoinen on nyrkin kokoisia lihapullia pippurikastikkeella ja ranskalaisia. Jälkiruuaksi tietenkin tummaa suklaata. Päivällisaika on myöhempi kuin Suomessa, mutta iltapalaa ei syödä. Päivällä syödään aika vähän ja ruokailu painottuu iltaan ja aamuun. Illalla pelataan pelikonsoleilla ja katsotaan elokuvia. Vanhemmat saattavat mennä nukkumaan ennen lapsia. Illalla huomaakin, että jalat ovat hieman kovilla, sillä kenkiä pidetään kodissa koko ajan ja otetaan pois vain sänkyyn mentäessä.
 
Teksti ja kuva: Joonas Jaukka 8A
 
 


 
 
 
 

Kommentit