Erasmus+ -matka Belgiaan 12.2. - 18.2.

Olin Liègessä, Belgiassa viikon ajan Erasmus+ matkalla. Teimme viikolla belgialaisten, irlantilaisten, liettualaisten, saksalaisten ja espanjalaisten kanssa ryhmätöitä Erasmus+ -sanomalehteen. 
    
Suunnittelimme esimerkiksi logoa sanomalehdelle, sanomalehden ulkoasua, luimme ryhmissä artikkeleja, joita jokainen maa oli kirjoittanut ja keskustelimme omien maidemme tekijänoikeuksista ja niiden eroista. 

Heti ensimmäisen päivän logon suunnittelussa meidät jaettiin ryhmiin ja meille annettiin kaksi tuntia aikaa suunnitella ja piirtää yhdessä logo, joka edustaisi Erasmus+ projektiamme A Shared Time For Reading In Europe.  Kahden tunnin jälkeen menimme auditorioon esittelemään logomme ryhmissämme ja äänestimme sitten parhaimman viralliseksi logoksi sanomalehteen.

Luimme myös tosiaan kahden tunnin ajan artikkeleja, joita jokainen maa oli kirjoittanut päästäkseen Belgiaan. Luimme omat artikkelimme ääneen jaetuissa ryhmissä ja keskustelimme niistä aamiaisen kera. 

Tekijänoikeuksista puhuimme myös kaksi tuntia ja kokosimme paperille jokaisesta maasta jotain. Kokoonnuimme taas koko porukalla myöhemmin auditorioon keskustelemaan tekijänoikeuksista sekä sanomalehden ulkoasusta.

Itse kammosin hieman ajatusta ryhmätöistä (joita oli paljon!) ja niistä keskustelemista kaikkien edessä, mutta loppujen lopuksi ryhmätyöt olivat erittäin hauskoja! Tapasin niiden kautta monista maista uusia ihmisiä ja opin kaikenlaista uutta eri maista. Kunhan vain uskalsi puhua ja liittyä keskusteluihin, ei ollut mitään hätää.





Teksti: Amelie 8G
Kuvat: Satu M.
  

Kommentit