TAKSVÄRKKI

Joulukuussa 2016 koulussamme pidettiin Taksvärkkipäivä. Oppilaat valitsivat hyväntekeväisyys kohteekseen HOPE ry:n. Keräyksentuotto oli 4540 euroa.
  
HOPE toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. He jakavat vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Rahalla, jonka keräsimme, saa esimerkiksi 25 nuorelle vapaa-ajan elämyksen, vaikka käynnin elokuvissa. Vuonna 2016 HOPE antoi avustuksen yli 100 perheelle vapaaehtoisvoimin. 
 
Pulassa olevat perheet voivat hakea apua netin kautta avunpyyntölomakkeella. Siinä kerrotaan perheen sen hetkisestä tilanteesta, ja pyydetään apua rahalliseen tilanteeseen. HOPE käyttää erilaisia tapahtumia saadakseen näkyvyyttä ja toimii monien eri järjestöjen kanssa esim. Kalpan kanssa. Sosiaalisessa mediassa järjestön voi löytää Facebookista.   

2.3.2017 HOPE ry:n edustaja Hanna tuli käymään koulullamme. Hän tuli kiittämään lahjoitetuista rahoista ja kertomaan vähän heidän toiminnastaan ja mihin keräyksemme tuotto kohdennetaan. Erika Itkonen oli tehnyt tilaisuutta varten pahvisen "šekin", joka luovutettiin Hannalle. Tilaisuudessa oli mukana koulumme oppilaskuntaa, apulaisjohtaja Antti ja oppilaskunnan ohjaajat. 




HOPE RY:n edustaja Hanna


Teksti: Marianne Merjovaara 9C


Kommentit