Ala-Pyörön 6D-luokka teki runokirjan

Runokirjaprojektimme alkoi jo kolmannella luokalla ja jatkui kuudennelle luokalle asti. Runojen kerääminen alkoi pääasiassa äidinkielen tunneilla, mutta jotkut tekivät myös vapaa-ajalla runoja. Meidän luokalla ei alussa edes ollut tarkoitus tehdä runokirjaa, aloimme vain kerätä runoja, kun opettajamme Ilkka Kokkonen ja Niina Kuivalainen saivat alkuidean tallettaa jotenkin hienoja runojamme. Kuudennella luokalla keksimme, että runokirjalla voisi myös kerätä rahaa leirikoulua varten.

Opettajamme Ilkka Kokkonen on itse ottanut kaikki runokirjan kuvat. Kirjassa on 48 sivua. Jokaiselta luokkalaiseltamme on kirjassa ainakin yksi runo, runoja on yhteensä 43.
Runokirjamme julkistettiin ja sitä myytiin ensi kertaa Ala-Pyörön joulujuhlassa 14.12.2016.

Runokirjamme on kuulemma myynyt hyvin. Yksityishenkilöt ovat ostaneet kirjaa innokkaasti. Kirjaa oli myynnissä myös Kuopion Sokoksella ja Siilinjärven Infossa. Kirja on myös Siilinjärven ja Kuopion kirjastoissa, ja lisäksi Siilinjärven ja Kallaveden seurakunnat ovat ostaneet runokirjojamme lahjatarkoituksiin.

Savon Sanomat teki lehtijutun leirikoulustamme sekä runokirjaprojektistamme. Juttu julkaistiin 16.5.2017 ja verkkolehden puolella näkyy myös video, jossa Kalle Kröger lausuu oman runonsa kirjasta.

runovideo


Tekstiluonnos: Juho, Petri A., Jasmin ja Meeri 6D, muu luokka mukana muokkaamisessa