Pyörön koulun 9.luokkien pojat voittivat kultaa Kuopion alueen koulujen sählyturnauksessa

ALKUERÄT

Ylä-Pyörön ysien salibandyn alkulohko A pelattiin tiistaina 25.4. Kuopiohallissa. Ensimmäinen peli Hatsalan kakkosjoukkuetta vastaan sujui hienoissa merkeissä ja pojat takoivat taululle nopeasti maaleja ja loppuluvut kirjattiin meille murskaavasti 9-1.

Toinen peli Jynkänlahden ykkösjoukkuetta vastaan oli tiukka ja hyvätasoinen. Alussa Ylä-Pyörön pojat olivat hieman ”unessa” ja Jynkänlahti karkasi muutaman puolustuksellisen virheen ansiosta helposti 3-0 johtoon. Tämän jälkeen peli tasoittui ja Ylä-Pyörö sai myös omat paikkansa, joista iskettiin pallot maaliin. Silti loppuluvut 5-3 Jynkänlahdelle olivat pelitapahtumiin nähden oikeutetut.

Kolmas alkusarjan peli Neulamäkeä vastaan oli Ylä-Pyörön joukkueen selvää näytöstä, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Tuskaa lisäsi Neulamäen harvoista paikoista viimeistelemät maalit. Ylä-Pyörö oli tekemässä vastustajan maalivahdista ottelun todellista sankaria. Toisessa erässä jatkuva painostus kuitenkin alkoi tuottaa tulosta ja maali kerrallaan nousimme 3-2 johtoon kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Voitto muuttui kuitenkin 3-3 tasapeliksi epäonnekkaan oman maalin johdosta. Tasapeli riitti kuitenkin meille välieräpaikkaan ja A-lohkon 2. sijaan.

LOPPUPELIT KÄYTIIN KESKIVIIKKONA 10.5.

Välieräpelissä vastaan asettui Minna Canthin koulu, joka oli voittanut B-lohkon. Ensimmäinen erä oli Ylä-Pyörön osalta varovaista ja hieman sekaista peliä, jossa virheitä tuli yksinkertaisissa syötöissä ja niiden vastaanotoissa. Minna Canth oli valmiimpi peliin ja johtikin 1. erän jälkeen peliä 2-0. Toiseen erään teimme pieniä ketjumuutoksia, jotka toivat kaivattua piristystä ja laatua Ylä-Pyörön pelaamiseen.

Toisen erän alkuun kavensimme pelin hienon kuvion päätteeksi lukemiin 2-1. Maali antoi pojille uskoa ja itseluottamusta tekemiseen ja ei aikaakaan kun myös toinen maali syntyi ja peli oli tasan 2-2. Joukkue alkoi jo varautua jatkoaikaan, mutta Ylä-Pyörön Tuomas Törmi oli eri mieltä ja ratkaisi pelin irtopallosta, kun peliaikaa oli enää 0,8 sekuntia jäljellä. Tällä viime hetken maalilla Ylä-Pyörö nappasi itselleen paikan finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli toisen välierän voittanut Jynkänlahden ykkösjoukkue. Ilmassa oli revanssin makua, sillä Ylä-Pyörön ainut tappiohan oli tullut alkulohkossa juuri Jynkänlahdelle. Saimme 1. erässä vapauttavan 1-0 johdon hienolla ylänurkkalaukauksella. Maali helpotti pelaamistamme ja vaikeutti vastustajan pelaamista. Toisessa erässä nopean hyökkäyksen päätteeksi teimme 2-0 johtomaalin. Loppuun Jynkänlahti sai kavennettua pelin 2-1:een, mutta noin minuutti ennen loppua tyhjiin tehty 3-1 maali sinetöi mestaruuden Ylä-Pyörölle.

Kaikkinensa turnauksen pelit menivät urheilullisesti loistavasti ja poikien yleinen toiminta ja käytös pelitilanteissa sekä niiden ulkopuolella oli esimerkillistä. Iso KIITOS koko joukkueelle hyvästä yhteishengestä, kannustuksesta ja toiminnasta pelien yhteydessä!