Kesäfiiliksillä eteenpäin - PÄÄKIRJOITUS

Lukemista kokeisiin, uusien asioiden pänttäämistä, stressiä ja kiirettä. Opiskeleminen voi toisinaan tuntua pelkältä raatamiselta, ilman että loppua näkyisi. Tästä huolimatta, se on paljon muutakin. Tämänkin lukuvuoden 187 koulupäivään on stressin ja kiireen lisäksi mahtunut mukavia hetkiä, joita on kiva muistella myöhemmin. Pienetkin asiat voivat olla tällaisia; jonkun hymy, kun tulet kouluun tai vaikkapa kokeen onnistuminen.

Vaikka nämä asiat eivät aina tunnu merkityksellisiltä tai isoilta, niiden puuttuminen vaikuttaisi suuresti. Mitä jos sinua ei noteerattaisi, kun tulet kouluun? Entä jos kaikki kokeet menisivät pieleen? Entä jos ei saisikaan kokea onnistumisen tunteita? Näillä pienillä asioilla on siis paljon merkitystä.

Meillä on tänä lukuvuonna ollut koulussa monia erilaisia tapahtumia, jotka ovat tuoneet vaihtelua opiskeluun. Tästä esimerkkeinä ovat mm. musiikkiaiheinen teemaviikko, jota vietimme marraskuussa, liikuntapäivät, jotka ovat tarjonneet mahdollisuuksia saada paremman kuvan erilaisista urheilulajeista ja koulun perinteeksi muodostunut sählyturnaus, josta ei ole vielä kovin montaa viikkoa.

Neljän viikon kuluttua tämä lukuvuosi on ohi. Sen jälkeen on lupa aloittaa loma ja rentoutua, viettää aikaa kavereiden kanssa rannalla ja nauttia auringonpaisteesta. Näiden viimeisten viikkojen aikana, lomaan voi kuitenkin tuntua olevan vielä liian pitkä aika. Mutta kun lomalla ajattelet, se aika meni nopeasti. Siksi, tee kaikkesi nyt hoidettavien asioiden eteen, niin että loman alkaessa voit hymyillen ajatella sitä aikaa, jonka koulussa vietit. Se aika ei palaa. Mutta onneksi, se säilyy muistoissa.

Ihanaa loppulukuvuotta kaikille & mahtavaa alkavaa kesää!





Ella Mustonen 9H

Kommentit