Kupsin Jani Honkavaaralla ja Tuomas Rannankarilla ei ole pallo hukassa kirjojenkaan kanssa

Kuopion palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ja  vasen pakki Tuomas Rannankari vierailivat Pyörön koulussa äidinkielenopettajien kanssa tehtävän yhteistyön merkeissä. Muhammed 9E:ltä  ja Aaro 9B:ltä pääsivät innokkaina futismiehinä haastattelemaan Jania ja Tuomasta. Jalkapallon sijaan aiheena olivatkin kirjat ja lukeminen.

Jani ja Tuomas kertoivat olevansa aktiivisia lukijoita. Tuomas sanoi palaavansa nuoruutensa lempihahmon, Harry Potterin, pariin usein vielä aikuisenakin. Jani puolestaan haluaisi lukea Samuel Beckettin Huomenna hän tulee -näytelmän yhä uudelleen. Aikaa lukemiselle löytyy heidän mukaansa aina ja lukea voi miltei missä tahansa. Etenkin pitkillä pelimatkoilla kirja on hyvä ajanviete. 

Vaikka jalkapalloammattilaisen työpäiviin runsas lukeminen ei aina suoranaisesti kuulukaan, pitävät miehet lukemista yhtenä keinona päästä karkuun arkea. Kirjat potkaisevat lukijan mielenkiintoisiin, joskus jopa pelottaviin maailmoihin. Ja pitäähän pelikuvioita ja -taktiikoitakin osata "lukea". Kirjojen avulla onkin mahdollista oppia tuntemaan, miten muut ihmiset ajattelevat. Jalkapallossa tarvitaan ihmistuntemusta. Lukijoina Jani ja Tuomas vertasivat itseään yksimielisesti pizzaan - kirjat uppoavat kaikilla täytteillä ja mausteilla.

Lämmin kiitos Janille ja Tuomakselle innostavasta yhteistyöstä nuorten hyväksi.

Tuomas Rannankari ja Jani Honkavaara pikkuruisessa kirjastossamme.


Teksti ja kuvat: Satu Meriläinen

(Haastattelu kuuluu Pyörön koulun äidinkielenopettajien suunnittelemaan ja toteuttamaan Lukutsemppaus-projektiin, jonka tarkoituksena on tuttujen, kuopiolaisten roolimallien avulla innostaa nuoria lukemaan. Haastattelujen pohjalta tuotetaan myös Lukutsemppausvideoita, joita katsotaan oppilaille äidinkielentunneilla.)

Kommentit