Pikainen tuulahdus Japanista

Oli torstai, aivan tavallinen viileähkö kouluaamu. Sinä aamuna en ollut kuitenkaan menossa kouluun. Sen sijaan matkani kävi koti lentokenttää, kohti vaaleanpunaista kirsikankukkien peittämää Japania. Viime kesänä pieni ryhmä japanilaisia tanssijoita vieraili tanssikoulullamme viikon ajan ja nyt oli minun vuoroni matkata Japaniin opettajani kanssa. Meille sattui jo pieni kommellus, ennen kuin itse matka kerkesi edes alkaa. Lentomme myöhästyi ja jouduimme lentämään Kiinan kautta, joka oli kyllä varsin mielenkiintoista. Sen takia saavuimme perille vuorokauden myöhässä, mutta mikä tärkeintä, ehjin nahoin!


Matkustimme Japaniin juuri oikeaan aikaan. Normaalisti Sakura olisi jo mennyt ohi, mutta ehkä se osasi tällä kertaa odottaa minua. Sakura tarkoittaa japaniksi kirsikankukkien kukkimisaikaa. Kukkien terälehdet putoilivat hiljaisina pyörteinä ja koko kaupunki oli aivan vaaleanpunainen. Aurinko paistoi kirkkaasti ja lämpimästi joka päivä, mutta iltaisin alkoi sataa ja tuulla kovaa. Miten ihanaa! Japanissa sadekausi on yksi vuodenaika ja silloin kaikilla on aina sateenvarjot mukana. 


Heti saavuttuamme lentokentälle, meidät kiikutettiin suoraan Japani-Suomi-kulttuuri-iltaan ja siellä meitä jo odotettiinkin. Tilaisuudessa olimme kattaneet suuret pöydät täyteen suomalaista ja Japanilaista ruokaa, eli järjestimme ikään kuin kansainväliset nyyttikestit. Lisäksi tanssimme ja opettelimme erilaisia kansantansseja molemmista maista. Myös kaupunginjohtaja oli kanssamme pitämässä hauskaa.


Seuraavana yönä emme kerenneet nukkua juuri lainkaan, kun ensimmäiset tanssitunnit jo alkoivat aamulla. Koska tulimme myöhässä, minulla oli hieman kiire opetella kaikki ne kuusi koreografiaa, jotka tulivat esitykseen. Kaiken lisäksi minulle oli buukattu kahteen niistä soolo! Onneksi oli monta tuntia aikaa harjoitella ja minä todella kerkesin oppia ne kaikki.

Päivän päätteeksi lähdimme rentoutumaan paikalliseen onsen kuumalähdekylpylään, joka oli nimensä mukaisesti taivas. Kaikista jännittävintä matkalla oli mielestäni yölliset seikkailut ruokakauppaan pimeällä ystäväni kanssa. Huomasi hyvin, että parhaimmat alueet sijaitsevat syrjäisemmillä alueilla paikallisten seassa. Sovin kuulemma hienosti joukkoon.

Japani maana oli ja on tosi ihastuttava paikka. Ilma oli lämmin, ruoka hyvää ja ihmiset ovat vieläkin kohteliaampia mitä osasin kuvitella. Mitä muuta voisikaan toivoa? Jos minulta kysyttäisiin, muuttaisin Japaniin heti. Minut kutsuttiin kesällä Japaniin tanssimaan, sinne olisi ihanaa päästä pidemmäksi aikaa! Ei sitä voi tietää mistä löydän itseni tulevaisuudessa.





















Teksti: Sofia Ruija 8G


Kommentit