Rauhallista koulua

Pyörön koulussa pantiin tänään uusi lukuvuosi virallisesti alulle, kun julistimme koulurauhan lukuvuodelle 2017-18. Samalla toivotimme tervetulleiksi vieraat kaukaa Kiinan Shanghaista asti. 

Tämän vuoden Koulurauha-teemana on ”Oikeus olla ja unelmoida”. Meillä kaikilla, isoilla ja pienillä ihmisillä, on mahdollisuus vaikuttaa ilmapiiriin koulussa. Positiivinen ilmapiiri ei kaipaa suuria tekoja: joskus pelkkä hymy tai ystävällinen tervehdys riittää. Tervehdys ei vie aikaa kuin pari sekuntia. Liian kiire ei saa olla. Ehkäpä meidän kaikkien pitäisi joskus myös miettiä, millä sävyllä lähestymme toista ihmistä.

Jokaisen pitää voida tuntea itsensä arvokkaaksi ja uskaltaa sanoa oma mielipiteensä. Toisen mielipiteille ei pidä tirskua eikä erilainen mielipide tee kenestäkään toista huonompaa. Ihmiset vain joskus ajattelevat asioista eri tavoilla. Kumpikaan näkökulma ei välttämättä ole väärä ja joskus  oikeaa vastausta ei ole edes olemassa. Arvostamista on myös se, että ylipäätään kysytään toiselta ihmiseltä, mitä mieltä hän asioista on.

Hyvä olo on oppimisen paras lähtökohta. Kun jokaisella on hyvä olla, maistuu opiskelu mukavammalta - silloin löytyy paremmin "motii".

Viettäkäämme siis oikein empaattinen, eläväinen ja energinen lukuvuosi!

Kiinalaisvieraille ojennettiin luonnonkukista punottu kimppu.

Agor ja Stella lukivat julistuksen suomeksi ja englanniksi.


Punaiset Kiinan loput värittivät yleisöä.

Erja-rehtori kertoi varhaisimpien koulumuistojensa liittyvän omaan aapiseen ja koululaukkuun. Ne molemmat ovat vielä tallessa.

.
Rouva Lu saa kanervista punotun kimpun.




Kommentit