”Ken kirjan toi, hän kirjan sai”

Oppilaskunnan hallitus ja ohjaajaopet järjestivät ennen syyslomaa alakoulun salissa kirjanvaihtopäivän. Asiasta oli etukäteen tiedotettu oppilaskunnan ilmoitustaululla, kuulutuksilla sekä tietysti Wilman kautta. Oppilaat toivat kierrätettävän kirjan (1-3kpl) etukäteen koululle ja saivat kirjojen kappalemäärää vastaavan määrän lippuja. Kirjanvaihtopäivänä sai lipuilla käydä valitsemassa itselleen kirjan/kirjat. 147 kirjaa vaihtoi omistajaa.

Oppilaskunta sai lahjoituksena kirjoja Pyörön kirjastolta, mutta myös kodeista. Näin vaihtokirjojen määrä monipuolistui.



Vanhempainyhdistyksestä Virpi Rautsiala oli vahvasti oppilaskunnan hallituksen mukana aamun järjestelyissä, jotta kirjat saatiin näyttävästi esille. Rauhallisen pianomusiikin soidessa oli oppilaiden tunnelmallista käydä kirjan valintaan. Salin perällä, pehmeillä matoilla, Jynkän kirjastosta Tarja Soininen avustajansa kanssa antoi kirjavinkkausta.

Kävijöillä oli mahdollisuus kertoa mielikirjansa tai -kirjailijansa nimi ja näin osallistua Pokémon- avaimenperien arvontaan. Päivä oli onnistunut ja luvassa on jatkoa. Oppilaskunnalle jäi tapahtumasta kaksi laatikollista kirjoja. Tämän myötä perustetaan Kirjanvaihtokioski, josta voi käydä kirjaa vastaan vaihtamassa kirjan. Kioski tulee olemaan avoinna kerran kuukaudessa.
Lukemisiin! - Oppilaskunnan hallitus

Kommentit