Kertotaulut hanskassa!

Pyörön koulun kertotaulukilpailut pidettiin tiistaina alakoulun puolella. Alakoulun luokissa oli suoritettu alkukarsinnat, joista kaksi parasta sai oikeuden osallistua itse kilpailuun. Yläkoulun puolelta paikalle rohkeni saapua vain muutama henkilökohtaisen kutsun saanut osaaja. Kilpailussa oli myös henkilökunnan sarja, johon saatiin mukaan viisi rohkeaa osallistujaa.

Tehtävänä oli yksinkertaisesti kirjoittaa 48:n kertotaulutehtävän ratkaisut mahdollisimman nopeasti vastauspaperiin. Henkilökunnan sarjassa kilpailtiin ensimmäisenä, ja siinä voittajaksi selviytyi ylivoimaisella suorituksella Ritva Katainen, jonka aika oli huikea 49,9 sekuntia.

Seuraavana oli vuorossa oppilaiden kilpailu, jossa oli 20 osallistujaa. Ensimmäiseltä kierrokselta selviytyi finaaliin kuusi nopeinta kilpailijaa, joista ennakkosuosikin aseman sai kaikkein nopein, 6A:n Venla Ojala. Finaalissa Venla olikin selvästi nopein, virheettömällä tuloksella 1.21. Toisen, kolmannen ja neljännen kilpailu olikin sitten tiukkaa, sillä heidän aikansa olivat muutaman sekunnin sisällä. Toiseksi tuli 3C:n Katri Kilpeläinen ajalla 1.30 ja kolmanneksi Roj Abdi Roj, myös 3C:ltä, ajalla 1.31. Neljäntenä oli 5C:n Denise Saaranen, ajalla 1.33.

Kolme parasta kertotaulutaitajaa palkittiin makeasti, ja lopuksi arvottiin kolme palkintoa muiden kilpailijoiden kesken. Kuvassa alla on kisan kärkikolmikko.
Teksti ja kuva: Ilkka Kokkonen