Valmistava luokka Rauhalahden eläinpuistossa

Pyörön koulussa on elokuusta 2017 alkaen toiminut perusopetukseen valmistavan opetuksen luokka. Koulumme valmistavan opetuksen ryhmä on tarkoitettu 12-17-vuotiaille oppilaille, jotka ovat juuri muuttaneet Suomeen ja joilla ei ole vielä suomen kielen taitoa. Valmistavan opetuksen aikana opetellaan suomen kieltä ja kulttuuria, koulunkäynti- ja opiskelutaitoja suomalaisessa koulussa, tutustutaan Kuopioon sekä kotoutetaan oppilasta uuteen maahan ja kulttuuriin. 

Keskiviikkona 22.8. teimme valmistavan luokan oppilaiden kanssa retken Rauhalahden eläinpuistoon. Eläinpuistossa oppilaat pääsivät tutustumaan erilaisiin eläimiin – katsomaan ja silittelemään. Osa eläimistä oli tuttuja jo aiemmista kotimaista, mutta esimerkiksi alpakka oli monelle uusi tuttavuus. 

Vierailu oli tosi mielenkiintoinen! Sekä oppilaat että aikuiset viihtyivät. Suosikkieläimiä olivat kissanpennut, kana, kani ja minipossu (joka ei ollut niin mini…). Moni tykkäsi myös poneista, lampaista ja vuohista. Myös ylämaan karja oli vaikuttava näky!

Kuten kuvista näkee, eläimet olivat varsin kuvauksellisia. Alpakka oli oikea linssilude ja vuohi halusi välttämättä ottaa selfien Essi-opettajan kanssa…

Essi Vornanen
 









 

Kommentit