Ystävyyttä, Erasmusta

Helmikuun 7. viikolla kouluumme tulvahti tuulahdus kansainvälistä henkeä. Saimme Erasmus-vieraita Espanjasta, Irlannista, Liettuasta, Belgiasta ja Saksasta. Erasmus-projekti on ollut kolmivuotinen ja se huipentui Suomen-vierailuun.

Viikon aikana nuorilla ja opettajilla oli tilaisuus hiihtää, lasketella, luistella ja jopa lauleskellakin. Vieraat pääsivät ihailemaan kaunista Puijon-aluetta sekä viettämään talvipäivää Kasurilassa. Pulkka kulki liukkaasti Kasurilan mäessä. Suksimäessä puolestaan nähtiin monenlaista tyylinäytettä mutta onneksi ei pahempia kommelluksia sattunut. Eräät rohkelikot tosin tulivat pyllymäkeä alas suksien sijaan. Kuuleman mukaan nuoret olivat suunnanneet liukurimäkeen omatoimisesti illallakin. Lumesta on siis nautittu suuresti.

Vieraat saivat tutustua yhteen ehdottomimpaan suomalaisherkkuun eli mustikkakukkoon. Sitä he saivat itse leipoa  kotitalousluokassa. Vieraat saivat myös etsiskellä sisäistä Väinämöistään ja kokeilla kanteleen soittoa. Ihan vielä eivät linnut ja oravat pysähtyneet soittamista kuuntelemaan mutta yritys oli hyvä. Yhteishenki puolestaan vahvistui entisestään draamapajassa, jossa nuoret pääsivät ilmaisemaan itseään leikkimielisillä harjoituksilla.

Viikko oli erittäin antoisa meille kaikille mukana olleille mutta erityisesti nuorille, jotka saivat solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. 

Reading breakfast eli aamupalaa itse kirjoitettujen tekstien parissa.
Nuotiomakkara kuului ehdottomasti talvipäivään
Yhteispotretti Puijon huipulla

Draamapaja innosti nuoria kovasti.
Lopuksi diplomit merkiksi osallistumisesta Erasmus-viikkoon Suomessa.


Lämmin kiitos kaikille vierailun järjestämiseen osallistuneille yhteistyökumppaneille mm. Metzgerei Lihaniekalle sekä Kuopion kaupungin teatterin Virpi Rautsialalle sekä isolle joukolle kotiväkeä.


Teksti: Satu Meriläinen
Kuvat: mm. Liisa Teittinen

Kommentit